Londono daugiaaukštyje kilęs gaisras vėl kelia nerimą dėl pastatų apdailos

Londone penktadienį kilo gaisras daugiabutyje, kurio renovacijai panaudotos apdailos plokštės buvo panašios į buvusias kitame sostinės daugiaaukštyje gyvenamajame name, kur per gaisrą 2017 metais žuvo 72 žmonės.

 Londono daugiaaukštyje kilęs gaisras vėl kelia nerimą dėl pastatų apdailos.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Londono daugiaaukštyje kilęs gaisras vėl kelia nerimą dėl pastatų apdailos.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2021, 5:47 PM

Londono ugniagesių brigada pranešė, kad viename pastato bute kilusį ir vėliau tris 19-os aukštų pastato aukštus apėmusį gaisrą Doklandse gesino 125 ugniagesiai.

Pasak tarnybos, „ugniagesiai su kvėpavimo aparatais išgelbėjo daug žmonių“. Į įvykio vietą atvykę greitosios pagalbos medikai suteikė pagalbą 38 suaugusiesiems ir keturiems vaikams, kurie buvo prisikvėpavę dūmų ir patyrė šoką. Dar du dūmų prisikvėpavę vyrai buvo nuvežti į ligoninę.

Nekilnojamojo turto plėtros kompanija „Ballymore“, kuriai priklauso šis pastatas, nurodė, kad liepsnų plitimas buvo „greitai suvaldytas“.

Pasak „Ballymore“, 22 proc. šio pasato fasado dengiančios aliuminio kompozicinės plokštės yra panašios į tas, kurios buvo panaudotos 2017 metais supleškėjusio daugiabučio „Grenfell Tower“ renovacijai. Gaisras 24 aukštų daugiabutyje Vakarų Londone buvo pražūtingiausias Jungtinės Karalystės sostinėje nuo Antrojo pasaulio karo laikų ir sukėlė didžiulį visuomenės pasipiktinimą.

Tyrėjai nustatė, kad vieno buto virtuvėje kilusios liepsnos greitai išplito dėl degių plokščių, ir gaisras tapo nevaldomas.

Netrukus buvo priimtas potvarkis, reikalaujantis nuimti panašią degią apdailą nuo visų pastatų, tačiau kai kurie daugiabučiai liko nepaliesti, kilus nesutarimų, kas už tai turi mokėti.

2017 metų tragediją išgyvenusiems žmonėms ir artimųjų netekusioms šeimoms atstovaujanti organizacija „Grenfell United“ pranešė esanti „pasibaisėjusi“ nauju gaisru.

„Kada gi vyriausybė rimtai pažiūrės į šį skandalą? To jau per daug, – sakoma pranešime. – Vyriausybė pažadėjo nuimti pavojingas apdailos plokštes iki 2020-ųjų birželio, bet nepasiekė pačios užsibrėžto tikslo, todėl kiekvieną dieną žmonių gyvybės yra pavojuje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.