Šaudymo Niujorko Taimso aikštėje įtariamasis areštuotas Floridoje

Vyras, kuris, kaip įtariama, pašovė tris praeives Niujorko Taimso aikštėje, trečiadienį buvo areštuotas Floridoje, pranešė policija.

 Šaudymo Niujorko Taimso aikštėje įtariamasis areštuotas Floridoje.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Šaudymo Niujorko Taimso aikštėje įtariamasis areštuotas Floridoje.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2021, 9:08 AM

Šeštadienį Niujorke per šaudymą Taimso aikštėje buvo sužeista ketverių metų mergaitė iš Bruklino, kuri buvo sužeista į koją, kol jos šeima pirko žaislus, 43 metų moteris iš Naujojo Džersio, kuriai kulka pataikė į pėdą, ir 23 metų turistė iš Rod Ailando, kuri taip pat buvo sužeista į koją.

Įtariamasis Farrakhanas Muhammadas buvo sulaikytas tuo metu, kai pietavo vieno „McDonald's“ restorano automobilių stovėjimo aikštelėje netoli Džeksonvilio, sakoma policijos pranešime.

„Nors džiaugsmo šiandien nėra, yra teisingumo“, – sakė Niujorko policijos komisaras Dermotas Shea.

31 metų F. Muhammadas trečiadienį buvo įtrauktas į Bradfordo apygardos Floridoje šerifo įstaigos kalinių duomenų bazę. Informacijos apie advokatą, galintį kalbėti įtariamojo vardu, kol kas nebuvo.

F. Muhammadas įtariamas atsitiktiniu trijų žmonių sužeidimu per šeštadienį maždaug 17 val. Taimso aikštėje įvykusį ginčą. Jis ten, pasak policijos, tikriausiai pardavinėjo kompaktines plokšteles.

Sužeista turistė iš Rod Ailando Wendy Magrinat, atvykusi į miestą Motinos dienai, Niujorko laikraščiui „Daily News“ pasakojo, kad pašauta šaukė: „Nenoriu mirti, nenoriu mirti, turiu dvejų metų vaiką.“ Ją sužeidusi kulka jos kojoje tikriausiai liks visam gyvenimui.

F. Muhammadas tikriausiai taikėsi į savo brolį, bet tyrėjai dar nenustatė motyvo, sakė vyriausiasis detektyvas Jamesas Essigas.

Policija paskelbė F. Muhammado nuotraukų ir vaizdo įrašų, ir paprašė visuomenės padėti jį susekti. Pasak J. Essigo, skambino labai daug žmonių. F. Muhammado šeima viešai paskelbė prašanti jo pasiduoti pačiam.

Kelios valandos po šaudymo policija kaip įtariamąjį identifikavo F. Muhammadą ir netrukus suprato, kad jis keliauja į pietus, sakė J. Essigas.

Tuomet buvo nufilmuota, kaip F. Muhammadas ir moteris, tikriausiai jo draugė, perka šunų ėdalo ir kitų atsargų vienoje parduotuvėje Fajetvilyje Šiaurės Karolinoje. Tuo metu pareigūnai išsiaiškino, kad įtariamasis yra susijęs su keliais adresais Floridoje.

JAV maršalų tarnyba įtariamąjį ir minėtą moterį sulaikė jiems valgant automobilyje prie „McDonald's“ restorano Starke Floridoje. Arešto metu su pora buvo du šunys, automobilyje ant grindų buvo gruzdintų bulvyčių, pranešė policija.

F. Muhammadas buvo nusiskutęs dalį plaukų, sakė J. Essigas.

Su įtariamuoju buvusi moteris neareštuota, bet policija ja domisi. Pareigūnai mano, kad pora kartu gyveno netoli Taimso aikštės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?