Britų teisėjas atmetė skundą dėl tariamos B. Johnsono skolos

Britų teisėjas ketvirtadienį panaikino teismo sprendimą pripažinti ministrą pirmininką Borisą Johnsoną skolininku dėl esą nesumokėtos menkos skolos, pasirodžius pranešimams, kad viena „COVID-19 sąmokslo teorijų šalininkė“ apkaltino premjerą neva ją apšmeižus.

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2021, 11:52 AM, atnaujinta May 14, 2021, 11:53 AM

Dauningo gatvė pranešė paprašiusi teismo atmesti pretenziją B. Johnsonui kaip „visiškai nepagrįstą“. Kiek vėliau teismo atstovas informavo, kad minėtas sprendimas panaikintas, teisėjui išnagrinėjus prašymą.

Pernai spalio 26 dieną priimtoje pirminėje nutartyje rašoma, kad B. Johnsonas turi sumokėti 535 svarus (624 eurus). Ji buvo paskelbta Anglijos ir Velso apygardos teismo civilinių bylų sprendimų internetinėje duomenų bazėje.

Pretenzijoje B. Johnsonas įvardijamas skolininku ir nurodomas jo gyvenamosios vietos adresas – Dauningo gatvė 10. Šis adresas priklauso vienai žinomiausių šalies rezidencijų, kurioje nuo nuo 1735 metų gyvena JK ministrai pirmininkai.

Dienraštis „Daily Mail“ pranešė, kad pretenzijoje nenurodytas pilnas B. Johnsono vardas, taip pat tikslus gyvenamosios vietos adresas – Dauningo gatvė 11.

Anot „Daily Mail“ ir „Evening Standard“, pretenziją pateikė moteris, tvirtinanti, kad B. Johnsonas skolingas jai 535 svarus už „pakartotinį šmeižtą“.

Skundai dėl šmeižto bus nagrinėjami aukštesnės instancijos teismuose. „Daily Mail“ nurodė, kad ieškovė yra „COVID-19 sąmokslo teorijų šalininkė, pateikusi teismams virtinę skundų dėl B. Johnsono ir valstybės institucijų“.

Pastarosiomis savaitėmis premjero finansiniai reikalai yra atsidūrę dėmesio centre, be kita ko, ir dėl brangaus jo buto Dauningo gatvėje remonto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.