Vakarų Krante Izraelio pajėgos nukovė du palestiniečius

Izraelio pajėgos penktadienį nukovė du palestiniečius per atskirus incidentus okupuotame Vakarų Krante, pranešė kariškiai ir palestiniečių šaltiniai.

 Vakarų Krante per numanomą ataką prieš karį nukautas palestinietis.  <br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Vakarų Krante per numanomą ataką prieš karį nukautas palestinietis.  <br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2021, 2:45 PM, atnaujinta May 14, 2021, 4:22 PM

Vienas vyras buvo nušautas, kai mėgino smogti peiliu kariui, pranešė kariuomenė ir palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija.

Kariuomenės pranešime sakoma, kad „užpuolikas privažiavo transporto priemone prie kariuomenės posto šalia Ofros gyvenvietės į šiaurę nuo Ramalos ir padidino greitį“, važiuodamas kario link, o paskui bandė smogti jam peiliu. Pasak kariškių, įtariamasis užpuolikas buvo „neutralizuotas“, o izraeliečių per šį išpuolį nenukentėjo.

Palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija patvirtino šio vyro žūtį ir nurodė, kad dar vienas vyras žuvo nuo izraeliečių ugnies netoli Dženino.

Nuo pirmadienio, kai įsiplieskė ginkluotas konfliktas tarp Izraelio ir Gazos Ruožą kontroliuojančių palestiniečių islamistų, Vakarų Krante izraeliečiai nukovė jau penkis palestiniečius.

Vykstant kovos veiksmams, per kuriuos iš Gazos Ruožo į Izraelį buvo paleista daugiau kaip 1,8 tūkst. raketų, Vakarų Krante įsiplieskė protestų ir susirėmimų su izraeliečių pajėgomis, per kuriuos daugiau kaip 100 žmonių buvo sužeisti, informavo Palestinos Raudonasis Pusmėnulis.

Izraeliui intensyviais aviacijos smūgiais ir artilerijos ugnimi bombarduojant šimtus taikinių palestiniečių anklave žuvo mažiausiai 119 žmonių. Žydų valstybėje nuo ginkluoto konflikto pradžios devyni žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.