Popiežius Pranciškus smerkia smurtą tarp Izraelio ir „Hamas“

Popiežius Pranciškus sekmadienį pasmerkė „nepriimtiną“ smurto tarp izraeliečių ir palestiniečių eskalaciją, pabrėždamas, kad aukos, ypač tarp vaikų, „liudija, kad jie nenori kurti ateities – verčiau nori ją sunaikinti“.

Popiežius pasmerkė konfliktą Artimuosiuose Rytuose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Popiežius pasmerkė konfliktą Artimuosiuose Rytuose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-16 15:38

„Klausiu savęs: ši neapykanta ir kraujo kerštas, ką visa tai atneš? Ar tikrai manome, kad galime sukurti taiką sunaikindami kitą?“ – klausė pontifikas.

Pranciškus neįprastai tiesmukai pridūrė: „Vardan Dievo, kuris visus žmones sukūrė lygius pagal teises, pareigas bei orumą, ragindamas juos gyventi broliškai, prašau laikytis rimties.“

Izraelis nuo šios savaitės pradžios rengia antskrydžius Gazos Ruože, įsiplieskus smarkioms kautynėms tarp žydų valstybės ir islamistų judėjimo „Hamas“. 

Izraelio kariuomenė sekmadienį pranešė, kad per pastarąsias septynias dienas žydų valstybės link iš Gazos Ruožo buvo paleista apie 3 tūkst. raketų.

„Hamas“ vykdo labai intensyvią ataką, kalbant apie ugnies tempą“, – žurnalistams sakė Izraelio generolas Ori Gordinas.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per sekmadienį suduotus aviacijos smūgius žuvo 26 žmonės, įskaitant 10 moterų ir aštuonis vaikus, o dar 50 asmenų buvo sužeisti.

Pasak pareigūnų, labai tankiai apgyvendintame palestiniečių pakrantės anklave nuo pirmadienio aukų skaičius išaugo iki 181, o žydų valstybėje – iki 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.