Prie Indijos pietvakarinių krantų artėja smarkus ciklonas, nusinešęs jau keturias gyvybes

Arabijos jūroje prie Indijos pietvakarinių krantų siaučia smarkus ciklonas, atnešęs vėjų, kurių greitis siekia 140 km per val. ir kurie jau sukėlė smarkias liūtis ir potvynius, pareikalavusius mažiausiai keturių gyvybių, sekmadienį pranešė pareigūnai.

11 km per val. greičiu slenkanti audra šiuo metu yra už 660 km į pietus-pietryčius nuo Gudžarato valstijos Veravalo rajono.<br>AFP/Scanpix nuotr.
11 km per val. greičiu slenkanti audra šiuo metu yra už 660 km į pietus-pietryčius nuo Gudžarato valstijos Veravalo rajono.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2021, 2:45 PM

Prognozuojama, kad ciklonas „Tauktae“ – šio sezono pirmoji smarki audra – turėtų antradienį pasiekti sausumą Gudžarato valstijoje, nurodoma Indijos meteorologijos departamento pranešime.

Didžiulė audra tikriausiai sutrukdys Indijos kovai su šalyje siautėjančia koronaviruso banga, nes karantino priemonės gali sulėtinti pagalbos darbus, o audra gali sunaikinti kelių ir nutraukti gyvybiškai svarbių humanitarinių siuntų pristatymą.

Anot pietvakarinės Karnatakos valstijos nelaimių valdymo tarnybos, palei Arabijos jūros pakrantę sekmadienį žuvo keturi žmonės, o 73 kaimai smarkiai nukentėjo nuo stichijos.

Vyriausybė į ciklono „Tauktae“ kelyje atsidūrusias šešias valstijas – Keralą, Karnataką, Tamil Nadu, Gudžaratą, Maharaštrą ir Goa – nusiuntė beveik 2 500 gelbėtojų, aprūpintų belaidžiais radijo imtuvais, palydoviniais telefonais, kateriais ir įrankiais, reikalingais ciklono pasekmių likvidavimo operacijoms vykdyti.

11 km per val. greičiu slenkanti audra šiuo metu yra už 660 km į pietus-pietryčius nuo Gudžarato valstijos Veravalo rajono, nurodė Meteorologijos departamentas.

Ministras pirmininkas Narendra Modi šeštadienį kartu su kitais pareigūnais įvertino valstijų pasirengimą kovai su ciklono padariniais, nurodoma vyriausybės pranešime.

Šiame regione niokojančių ciklonų pasitaiko neretai, tačiau dėl besikeičiančio klimato šie reiškiniai tampa vis intensyvesni, bet ne dažnesni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.