Minskas: Rusija pasirengusi bet kurią akimirką padėti ginti Baltarusiją

Rusijos kariuomenė yra pasirengusi bet kurią akimirką padėti ginti Baltarusiją, sekmadienį pareiškė vienas aukšto rango baltarusių kariškis.

 Rusijos kariuomenė yra pasirengusi bet kurią akimirką padėti ginti Baltarusiją, sekmadienį pareiškė vienas aukšto rango baltarusių kariškis.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rusijos kariuomenė yra pasirengusi bet kurią akimirką padėti ginti Baltarusiją, sekmadienį pareiškė vienas aukšto rango baltarusių kariškis.  <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2021, 10:26 AM

„Visi žino, kad su Rusija esame įkūrę regioninę kariuomenės grupuotę... Mūsų partneriai, mūsų sąjungininkai yra pasiruošę bet kurią akimirką padėti mums organizuoti mūsų valstybės gynybą“, – sekmadienį televizijos STV eteryje sakė baltarusių Generalinio štabo viršininko pirmasis pavaduotojas generolas majoras Iharis Karolis.

Jis pažymėjo, kad abiejų šalių kariai ruošiasi galimiems padėties raidos variantams, derina planus, vykdo bendras pratybas.

„Šiemet bendro pasirengimo renginių gerokai padaugėjo. Pas mums atvyksta Rusijos kariai, mes čia rengiame bendrus mokymus. Mūsų padaliniai taip pat vyksta į Rusijos teritoriją, kur dalyvauja pratybose. Turime ir vieningą oro erdvės gynybos sistemą“, – sakė I. Karolis.

„Esame pasirengę susitikti su bet kokiu priešu, o mūsų sąjungininkai visada pasirengę pakišti mums petį“, – pabrėžė jis.

Komentuodamas po pernai įvykusių ginčijamų Baltarusijos prezidento rinkimų šalyje įsiplieskusius neramumus, generolas pavadino tuos įvykius „krize“.

„Žinome, ką NATO blokas turi omeny, sakydamas „krizių valdymo operacijos“. Žinome daugybę šalių, daug pavyzdžių, kai Amerikos kariai ir jų NATO sąjungininkai, įžengę į klestinčias šalis, faktiškai pavertė jas dykumomis ir padarė nepataisomos žalos valstybėms“, – kalbėjo generolas.

Baltarusijoje daugiau nei pusmetį tęsėsi masiniai protestai po praėjusių metų rugpjūtį įvykusių prezidento rinkimų, kurių nugalėtoju buvo paskelbtas nuo 1994 metų šaliai vadovaujantis Aliaksandras Lukašenka. Opozicija ir Vakarų demokratijos tuos rinkimus laiko suklastotais. Protestuotojai reikalavo A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir pakartotinio balsavimo.

Šiuo metu masiniai protestai yra daugiausia išsisėmę, juos brutaliai numalšinus saugumo pajėgoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.