Vakarų Meksikoje sunkvežimyje aptikti devyni lavonai

Meksikos vakarinėje Mičoakano valstijoje sunkvežimyje aptikti devyni lavonai su šautinėmis žaizdomis, pirmadienį pranešė vietos prokuratūra.

 Vakarų Meksikoje sunkvežimyje aptikti devyni lavonai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vakarų Meksikoje sunkvežimyje aptikti devyni lavonai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-18 09:40

„Surasti aštuonių vyrų ir vienos moters lavonai. Aukų tapatybės dar nenustatytos“, – rašoma Mičoakano prokuratūros išplatintame pranešime.

„Visi lavonai – su šautinėmis žaizdomis“, – priduriama jame.

Sunkvežimis, kuriame buvo aptikti kūnai, stovėjo Sitakvaro miesto centrinėje dalyje. Apie jį pareigūnams pranešė vietos gyventojai.

Pareigūnai pradėjo tyrimą. Aukų palaikai buvo nuvežti į teismo medicinos tarnybą autopsijai atlikti.

Ramiojo vandenyno pakrantėje esančią Mičoakano valstiją krečia smurtas, siejamas su kovomis tarp dviejų nusikalstamų grupuočių, besivaržančių dėl narkotikų gabenimo maršrutų.

Praėjusį mėnesį kalnuotoje Agililjos regiono vietovėje buvo aptikti aštuoni lavonai nukirstomis galvomis. Šiame rajone būta Chalisko naujosios kartos kartelio išpuolių.

2006 metais tuometinis šalies prezidentas Felipe Calderonas pasiuntė kariuomenę ir federalinę policiją kovoti su galingais narkotikų karteliais. Ekspertai ir žmogaus teisių gynėjai sako, kad ši kampanija smarkiai prisidėjo prie smurto eskalacijos Meksikoje.

Oficialūs duomenys rodo, kad nuo tada šalyje buvo nužudyta per 300 tūkst. žmonių, tačiau neaišku, kiek iš šių nužudymų tiesiogiai susiję su narkotikų kartelių smurtu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?