COVID-19 ribojimus švelninančioje Austrijoje įstaigos atsidaro po pusmečio pauzės

Austrijoje nuo trečiadienio vėl pradeda veikti maitinimo įstaigos, teatrai ir sporto centrai, buvę uždaryti ilgiau kaip šešis mėnesius dėl koronaviruso pandemijos.

 COVID-19 ribojimus švelninančioje Austrijoje įstaigos atsidaro po pusmečio pauzės.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 COVID-19 ribojimus švelninančioje Austrijoje įstaigos atsidaro po pusmečio pauzės.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2021, 10:49 AM

Šios Alpių šalies viešbučiams taip pat leista priimti svečius įprastu režimu, jeigu jie yra pasiskiepiję arba jų COVID-19 testas yra neigiamas.

Norintys lankytis baruose, SPA centruose, kino teatruose ir kitose įstaigose taip pat turi pateikti skaitmeninį arba popierinį sveikatos pažymėjimą. Ši sąlyga netaikoma jaunesniems kaip 10 metų vaikams.

Tačiau klientai vis tiek privalo dėvėti kaukes, laikytis 2 m atstumo ir prireikus pateikti savo asmeninius duomenis, kad būtų galima lengviau atsekti kontaktus.

Renginiuose po atviru dangumi galės dalyvauti iki 3 000 žmonių, o uždarose patalpose – iki 1 500 žmonių. Renginiuose, kuriuose nėra sėdimų vietų, galės dalyvauti ne daugiau kaip 50 žmonių.

Tarnybos taip pat sušvelnino taisykles privatiems susitikimams – uždarose patalpose galės susitikti iki keturių suaugusiųjų ir šešių vaikų.

Barai turės užsidaryti iki 22 val.; ši taisyklė taikoma ir viešiems renginiams.

Kad pritrauktų lankytojų iš užsienio, Austrija taip pat sušvelnino karantino reikalavimus asmenims, atvykstantiems iš daugelio Europos šalių.

Kaip rodo oficiali statistika, antradienį Austrijoje per savaitę užregistruotų COVID-19 atvejų skaičius siekė 62,2 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Pirmąją vakcinos nuo koronaviruso dozę šalyje jau yra gavę maždaug trečdalis gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.