Niujorko prokurorai atlieka tyrimą dėl Trumpo verslo imperijos baudžiamosios atsakomybės

Niujorko valstijos generalinio prokuroro biuras atlieka tyrimą dėl eksprezidento Donaldo Trumpo šeimos verslo imperijos „The Trump Organization“ baudžiamosios atsakomybės, antradienį pranešė atstovas spaudai, prokurorams toliau tiriant buvusio valstybės vadovo verslo reikalus.

Niujorko valstijos generalinio prokuroro biuras atlieka tyrimą dėl eksprezidento Donaldo Trumpo šeimos verslo imperijos „The Trump Organization“ baudžiamosios atsakomybės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Niujorko valstijos generalinio prokuroro biuras atlieka tyrimą dėl eksprezidento Donaldo Trumpo šeimos verslo imperijos „The Trump Organization“ baudžiamosios atsakomybės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2021, 3:15 PM

„Informavome „The Trump Organization“, kad mūsų tyrimas šios organizacijos atžvilgiu nebėra tik civilinio pobūdžio“, – sakė generalinės prokurorės Letitios James biuro atstovas.

„Šiuo metu kartu su Manhatano apygardos prokuratūra aktyviai vykdome tyrimą dėl „The Trump Organization“ baudžiamosios atsakomybės“, – sakė jis.

„The Trump Organization“ yra kontroliuojančioji įmonė, valdanti šimtus D. Trumpui priklausančių verslo subjektų, pradedant viešbučiais ir baigiant golfo klubais.

Sausio pabaigoje Baltuosius rūmus palikęs D. Trumpas tvirtina, jog nebuvo padaryta jokių pažeidimų. Manhatano apygardos prokuroro demokrato Cyruso Vance'o atliekamą jo finansų tyrimą eksprezidentas anksčiau yra pavadinęs „didžiausios politinės raganų medžioklės per mūsų šalies istoriją tąsa“.

Tuo metu L. James biuras taip pat atlieka tyrimą dėl įtariamo sukčiavimo naudojantis bankų ir draudimo įmonių paslaugomis civilinio proceso rėmuose.

Balandį „The Trump Organization“ sustiprino savo teisininkų komandą, pasamdžiusi baudžiamųjų bylų advokatą veteraną 84 metų Ronaldą Fischetti.

Iš pradžių apygardos prokuratūros dėmesio centre buvo prieš 2016 metų prezidento rinkimus dviem moterims už tylą išmokėti pinigai. Abi tos moterys tvirtino turėjusios lytinių santykių su D. Trumpu. Vėliau prokuratūra ėmėsi tirti ir įtariamą sukčiavimą naudojantis bankų ir draudimo įmonių paslaugomis.

Tas tyrimas vykdomas už uždarų durų dalyvaujant didžiajai žiuri ir, panašu, stumiasi pirmyn, C. Vance'o komandai kovo mėnesį pagaliau gavus D. Trumpo mokesčių deklaracijas už aštuonerius metus.

Praėjus pusmečiui po nesėkmės prezidento rinkimuose milijonai respublikonų tebelaiko D. Trumpą savo lyderiu, nepaisant jo uoliai kartojamų nepagrįstų tvirtinimų, esą Joe Bideno pergalė valstybės vadovo rinkimuose buvo suklastota.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.