Braziliją pasiekė dar viena bauginanti koronaviruso mutacija

Ketvirtadienį Brazilijos šiaurės rytuose esančios Maranjano valstijos valdžia patvirtino pirmuosius užsikrėtimo indiškąja koronaviruso atmaina atvejus. Tai pranešė laikraštis „Globo“.

Indija išgyvena koronaviruso košmarą: kiekvieną parą fiksuojamas rekordinis užsikrėtimų skaičius.<br> Scanpix nuotr.
Indija išgyvena koronaviruso košmarą: kiekvieną parą fiksuojamas rekordinis užsikrėtimų skaičius.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2021, 7:51 PM

Kaip patikslina leidinys, omenyje turima krovininio laivo „Mv Shangon Da Zhi“, kuris atplaukė iš PAR ir šiuo metu stovi išmetęs inkarą valstijos vandenyse, įgula.

„15 testų rezultatai buvo teigiami, šešiais atvejais aptiktas variantas B.1.617.2, tai viena iš indiškosios padermės atmainų“, – sakė žurnalistams valstijos Sveikatos apsaugos valdybos vadovas Carlosas Lula.

Jis pabrėžė, kad infekuotieji yra izoliuoti, o laivui neleista prisišvartuoti. C. Lulos žiniomis, trys įgulos nariai buvo išlipę į krantą, kadangi jiems prireikė medikų pagalbos. Per šį laiką jie kontaktavo su maždaug šimtu žmonų, kurie taip pat buvo izoliuoti.

Brazilija, kur pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis buvo patvirtintas praėjusių metų vasario 26 d., užima trečiąją vietą pasaulyje po JAV ir Indijos pagal infekuotųjų skaičių, kuris jau viršijo 15,8 mln. Pagal mirčių skaičių – daugiau kaip 441 tūkst. – ji nusileidžia tik JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.