Dėl kalėdinių dovanų – žiaurus lietuvio įniršis Airijoje: stipriai sužalojo savo žmoną

43 metų Marius Rucinskas prisipažino užpuolęs savo žmoną, per incidentą Kaslton Berheivene, Airijoje 2020 m. Sausio 1 d.

Marius Rucinskas prisipažino užpuolęs savo žmoną, per incidentą Kaslton Berheivene. (Asociatyvi nuotr.)<br>AP/Scanpix nuotr.
Marius Rucinskas prisipažino užpuolęs savo žmoną, per incidentą Kaslton Berheivene. (Asociatyvi nuotr.)<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2021, 7:26 PM

Korko apygardos baudžiamojo teismo teisėjas Seanas O'Donnabhainas atidėjo M.Rucinsko bausmės paskelbimą iki rugsėjo ir nurodė Lietuvos piliečiui likti už miesto ribų.

M.Rucinskas išpešė kuokštą žmonos galvos plaukų ir bandė nuplėšti priaugintas blakstienų, priklijuotas ant akių vokų.

Atsakovas, dabar dirbantis žuvies fabrike Korko mieste, prisipažino kaltu dėl užpuolimo, padarius jo žmonai stiprią fizinę žalą buvusiuose jų namuose, Kaslton Berheiveno pagrindinėje gatvėje.

Šiuo metu jis gyvena Korko mieste.

Policininkė L.O’Sullivan teisme pasakojo, kad 43 metų vyras tą dieną gėrė nuo pat pietų. Žmona grįžo namo iš darbo apie 17 val., o vakare jie priėmė keletą draugų ir šventė Naujuosius metus.

Jie gėrė alų ir viskį. Po to, kai jų draugai juos paliko, kilo ginčas tarp lietuvio ir jo žmonos, jai paprašius padėti apsitvarkyti. Lietuvis buvo įsitikinęs, kad jo žmona iki galo neįvertino dovanų, kurias jai nupirko per Kalėdas.

L.O’Sullivan nurodė, kad per kitas 2–3 valandas M.Rucinskas kelis kartus smurtavo prieš savo žmoną.

Vėliau jis užlipo į antrą aukštą, kur moteris bandė slėptis miegamajame, siekdama išvengti tolesnių sužalojimų. L.O’Sullivan pranešė, kad M.Rucinskas spaudė žmonos veidą į lovą tol, kol ji pradėjo dusti.

Apie 5 val. 15 min. vietos laiku greitosios pagalbos linija sulaukė pagalbos skambučio. Kai jie bandė paskambinti numeriu atgal, telefonas buvo išjungtas.

Vėliau policija nustatė, kad teisiamasis namuose į šipulius sudaužė visus telefonus, nešiojamus kompiuterius ir televizorius. Jis ir toliau aiškino žmonai, kokia ji nedėkinga už dovanas, kurias jai nupirko.

Po sulaikymo M.Rucinskas tikino, kad jis vartojo per daug alkoholio ir negalėjo prisiminti, kas nutiko tą naktį. Jis sutiko su žmonos pasakojimu kas įvyko, ir pareiškė pareigūnams, kad gailisi dėl savo veiksmų.

Teismas netrukus sužinojo, kad jis jau anksčiau turėjo daugybę kaltinamųjų nuosprendžių Lietuvoje, įskaitant 15 metų bausmę už iš anksto suplanuotą žmogžudystę ir melagingą įkalinimą.

Praėjus maždaug metams po bausmės įvykdymo, jis 2016 m. persikėlė į Airiją.

Išpuolio metu aukai lūžo koja ir sulaužyta ranka. Ji dalyvavo teisme posėdyje. Teisėjas O'Donnabhainas teigė, kad tai buvo gana agresyvus incidentas, vykęs kelias valandas.

„Gėrė ar negerė, tai labai sunku suprasti“, – sakė jis.

Teisėjas atidėjo bausmės skyrimą iki rugsėjo 9 dienos.

Parengta pagal „Independent“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti