V. Putinas: Rusija „išmuš dantis“ priešininkams, jei šie kėsinsis į jos teritoriją

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį perspėjo, kad Maskva „išmuš dantis“ tiems, kas užpultų jų šalį ar pasikėsintų į jos didžiulę teritoriją, tęsiantis giliai krizei santykiuose su Vakarais.

 V.Putinas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
 V.Putinas.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-20 21:02, atnaujinta 2021-05-20 21:17

Kalbėdamas per vyriausybės posėdį Kremliaus šeimininkas tvirtino, jog Rusijos priešai visuomet siekė pakirpti jai sparnus, jo valstybei stiprėjant.

„Visi nori mums kažkur įkąsti arba kažką nuo mūsų atkąsti, – sakė V. Putinas. – Tačiau jiems – tiems, kas ruošiasi tai daryti – vertėtų žinoti – išmušime dantis visiems, kad jie negalėtų kandžiotis.“

Net suirus Sovietų Sąjungai 1991 metais Rusija, pasaulio didžiausia pasaulio šalis pagal sausumos plotą, „kai kuriems yra per didelė“, pažymėjo V. Putinas.

Jis tiksliai neįvardijo Rusijos priešininkų, bet pabrėžė, kad būtina ir toliau vystyti ginkluotąsias pajėgas, siekiant apsaugoti šalį.

68 metų Rusijos lyderis, valdžioje esantis jau daugiau nei du dešimtmečius, žinomas savo tiesmukais viešais pasisakymais.

1999 metais jis pažadėjo smogti separatistams net „išvietėje“ – tas jo garsus pareiškimas pažymėjo griežtesnės taktikos taikymą čečėnų kovotojų atžvilgiu.

Tarp Maskvos ir Vakarų tvyro įtampa dėl daugybės klausimų, įskaitant Rusijos kariuomenės dislokavimą netoli Ukrainos sienos ir Kryme, kišimąsi į JAV rinkimus ir kitus priešiškais laikomus veiksmus.

Tačiau pastaruoju metu daugėja potencialaus įtampos mažinimo požymių: pavyzdžiui, trečiadienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas per Reikjavike vykusį asmeninį susitikimą ragino palaikyti dialogą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.