Nuo pagrobimo mergaitę išgelbėjo žaislas ir mėgstamas serialas: žinojo apie įkalčių svarbą

Floridoje (JAV) vienuolikmetė mergaitė žaislinių mėlynų gleivių mase, su kuriomis žaidė, ištepė bandžiusio ją pagrobti vyro rankas, kad policija galėtų jį atpažinti. Pagrobėjas grasino jai peiliu ir tempė prie savo furgono.

 Floridoje vienuolikmetė mergaitė žaislinių mėlynų gleivių mase, su kuriomis žaidė,  ištepė bandžiusio ją pagrobti vyro rankas, kad policija galėtų jį atpažinti.<br> lrytas.lt koliažas.
 Floridoje vienuolikmetė mergaitė žaislinių mėlynų gleivių mase, su kuriomis žaidė, ištepė bandžiusio ją pagrobti vyro rankas, kad policija galėtų jį atpažinti.<br> lrytas.lt koliažas.
 Floridoje vienuolikmetė mergaitė žaislinių mėlynų gleivių mase, su kuriomis žaidė,  ištepė bandžiusio ją pagrobti vyro rankas, kad policija galėtų jį atpažinti.<br> Twitter nuotr.
 Floridoje vienuolikmetė mergaitė žaislinių mėlynų gleivių mase, su kuriomis žaidė, ištepė bandžiusio ją pagrobti vyro rankas, kad policija galėtų jį atpažinti.<br> Twitter nuotr.
 Floridoje vienuolikmetė mergaitė žaislinių mėlynų gleivių mase, su kuriomis žaidė,  ištepė bandžiusio ją pagrobti vyro rankas, kad policija galėtų jį atpažinti.<br> Twitter nuotr.
 Floridoje vienuolikmetė mergaitė žaislinių mėlynų gleivių mase, su kuriomis žaidė, ištepė bandžiusio ją pagrobti vyro rankas, kad policija galėtų jį atpažinti.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-05-21 21:25, atnaujinta 2021-05-22 11:33

Alyssa Bonal sakė, kad apie įkalčių svarbą išmoko iš savo mėgstamiausio televizijos serialo, ilgai rodyto detektyvo „Įstatymas ir tvarka: Specialiųjų tyrimų skyrius“.

Alyssa, kuriai pavyko pabėgti nuo vyro, buvo užpulta antradienį, kai laukė mokyklinio autobuso. Beveik įvykdytą pagrobimą užfiksavo ir kaimyno namo apsaugos kamera.

„Man pavyko uždėti mėlynas gleives ant jo viršutinės rankos dalies ir šiek tiek ant apatinės, – ketvirtadienį transliuotame interviu NBC laidai „Today“ sakė Alyssa. – Žinojau, kad tai gali būti geras įrodymas, jei policininkai jį suras“.

Jos intuicija pasitvirtino. Apygardos šerifas Chipas Simmonsas sakė, kad kai jo detektyvai vėlai antradienį po ilgų gaudynių suėmė Jaredą Paulą Stangą, jo rankos vis dar buvo nusėtos mėlynais dažais.

Jos greitą mąstymą pagyrė Mariska Hargitay, viena iš serialo „Įstatymas ir tvarka“ žvaigždžių.

„Alyssa... Tu esi drąsi, stipri ir protinga jauna moteris, – rašė M. Hargitay „Instagram“ žinutėje. Manau, kad specialiųjų tyrimų komandai gali tekti papildyti savo kovos su nusikalstamumu įrangą gleivių mase!“

30-metis J.P. Stanga ketvirtadienį buvo įkalintas dėl kaltinimų pasikėsinimu pagrobti, sumušimu ir užpuolimu. Jo advokatas Robertas Deesas per trečiadienio teismo posėdį suabejojo dėl vyro suėmimo, sakydamas, kad Alyssa galutinai neatpažino jo iš nuotraukos ir iš pradžių sakė, kad užpuolikas buvo pietų amerikietis. J.P. Stanga yra baltaodis.

Prokurorai teigė, kad prieš J.P. Stangą turimi įrodymai yra svarūs.

Detektyvų teigimu, vyras taip pat buvo pastebėtas apsiperkantis netoliese esančioje parduotuvėje, praėjus kelioms minutėms po išpuolio, dėvintis tuos pačius drabužius, kaip ir užpuolikas. Jis taip pat parašė savo viršininkui SMS žinutę, kad vėluos, nes turi nuvežti vaiką į mokyklą. Tačiau jo vaikas mokosi nuotoliniu būdu.

Apsaugos kameros vaizdo įraše matyti, kaip antradienį 7 val. ryto Alyssa viena stovi ant eismo salelės. Pro ją pravažiuoja baltas mikroautobusas, ir ji žiūri į jį, kai šis nuvažiuoja.

Prieš dvi savaites ji mamai ir mokytojui pasakojo, kad autobusų stotelėje prie jos privažiavo vyras su baltu furgonu, kalbėjo su ja ispaniškai ir privertė jaustis nepatogiai.

Po minutės mikroautobusas grįžo ir sustojo. Vairuotojas iššoko ir pribėgo prie mergaitės, ištiesęs už nugaros ranką, tarsi būtų išsitraukęs peilį. Ji griebė savo kuprinę ir bandė bėgti, bet vyras suėmė ją už galvos ir tempė link savo mikroautobuso.

Mergaitė priešinosi ir spyrė jam į kojas, todėl jie abu nukrito ant žemės. Alyssa išsilaisvino ir nubėgo atgal į netoliese esantį mobiliųjų namelių parką, kuriame gyvena su mama ir broliais bei seserimis. Vyras nubėgo atgal į savo furgoną ir nuvažiavo.

„Pirmieji jos žodžiai buvo: „Kažkas bandė mane pagrobti. Jis griebė mane už gerklės ir turėjo peilį“, – laikraščiui „Pensacola News Journal“ sakė jos mama Amber Bonal.

A.Bonal sakė, kad nuo tada, kai prie mergaitės priėjo nepažįstamas vyras, ji kas rytą lydėdavo dukrą į autobusų stotelę, tačiau antradienį jiems išeinant, jos 18 mėnesių dukrai staiga prireikė pakeisti sauskelnes ir ji išsigando, kad Alyssa pavėluos į autobusą.

„Pasakiau jai, kad eitų į priekį, o aš tuoj sugrįšiu. Pradėjau keisti kūdikiui sauskelnes. Net nebaigiau to daryti, kai ji įbėgo atgal į namus“, – pasakojo Bonal.

A.Bonal pasakojo, kad pandemija šeimai sukėlė daug sunkumų. Ji, vieniša mama, negalėjo užsiimti namų valymo verslu ir vos galėjo išsimokėti už nuomą. Tačiau Alyssa, pasak jos, į sunkumus žiūri ramiai, pradinėje mokykloje mokosi su pagyrimai ir rūpinasi savo mažąja sesute.

Ji sakė, kad dukrai sekasi gerai ir ji galbūt ne iki galo nesuvokia, kas galėjo nutikti, jei užpuolikas būtų ją įsodinęs į furgoną.

„Jei ji būtų buvusi pagrobta, – laikraščiui sakė A.Bonal, užsidengdama akis, kai pradėjo verkti. – Jei ji būtų buvusi pagrobta, būčiau ją praradusi visiems laikams.“

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.