Italijoje nukritus lyninio keltuvo kabinai, žuvusiųjų skaičius padidėjo iki 13

Šiaurinėje Italijos dalyje sekmadienį, kaip pranešama, trylika žmonių žuvo, kai nepasiekusi kalno viršūnės nukrito lyninio keltuvo kabina, pranešė avarinės tarnybos.

Italijos šiaurėje sekmadienį ant kalno šlaito nukritus lyninio keltuvo kabinai žuvo aštuoni žmonės,<br>AP/Scanpix nuotr.
Italijos šiaurėje sekmadienį ant kalno šlaito nukritus lyninio keltuvo kabinai žuvo aštuoni žmonės,<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2021, 5:09 PM, atnaujinta May 23, 2021, 6:33 PM

Kiek anksčiau avarinės tarnybos atstovas spaudai buvo pranešęs, kad devyni žmonės žuvo, o du devynerių ir penkerių metų vaikai buvo sužeisti ir sraigtasparniu nugabenti į Turino miesto vaikų ligoninę.

Nelaimė įvyko kurortiniame Strezos miestelyje, įsikūrusiame Madžorės ežero pakrantėje Pjemonto regione.

20 minučių kelionė keltuvu, itin mėgstama turistų, jungia Strezą su 1,5 tūkst. metrų aukščio Motaronės kalno viršūne, nuo kurios atsiveria įspūdingi Alpių vaizdai.

Infrastruktūros ministerija savo pareiškime nurodė, kad nelaimė įvyko apie 12 val. 30 min. vietos (13 val. 30 min. Lietuvos) laiku, kai keltuvo kabina buvo maždaug 100 metrų nuo viršūnės.

Ugniagesių tarnybos nufilmuotoje medžiagoje matyti baltos ir raudonos spalvos keltuvo nuolaužos stačiame miškingame šlaite, kurį sunku pasiekti.

Šis lyninis keltuvas 2014–2016 metais buvo uždarytas dėl techninės priežiūros darbų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.