J. Bidenas ir V. Putinas ateinantį mėnesį susitiks Ženevoje Tikisi aptarti Ukrainos, Baltarusijos ir stabilumo klausimus

Baltieji rūmai antradienį pranešė, kad JAV prezidentas Joe Bidenas ateinantį mėnesį Ženevoje susitiks su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu aptarti įtemptų dvišalių santykių.

JAV prezidento Joe Bideno ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimas turėtų įvykti birželio 15-16 dienomis Ženevoje. (Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV prezidento Joe Bideno ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimas turėtų įvykti birželio 15-16 dienomis Ženevoje. (Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-25 16:30, atnaujinta 2021-05-26 10:02

Viršūnių susitikimas šiame Šveicarijos mieste įvyks birželio 16 dieną, sakė Baltųjų rūmų atstovė spaudai Jen Psaki.

JAV prezidentas Joe Bidenas per susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu tikisi aptarti problemas, susijusias su Ukraina ir Baltarusija, taip pat strateginio stabilumo klausimą, antradienį spaudos konferencijoje sakė Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Jen Psaki.

„Tikimės, kad jie daug laiko skirs strateginiam stabilumui“, – nurodė ji.

„JAV prezidentas taip pat iškels Ukrainos klausimą, pabrėždamas JAV paramą Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui, be to, planuoja aptarti Baltarusijos [klausimą] ir išreikšti mūsų didelį susirūpinimą įvykiais [šioje valstybėje]“, – sakė J. Psaki.

Kremlius savo ruožtu pareiškė, kad šalys ketina aptarti Rusijos ir JAV santykių būklę bei jų tolesnio plėtojimo perspektyvas, strateginio stabilumo problemas, aktualius tarptautinės darbotvarkės klausimus, įskaitant bendradarbiavimą kovoje su pandemija ir regioninių konfliktų sureguliavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.