„Ryanair“ lėktuvas nutupdytas Berlyne dėl anoniminio pranešimo apie bombą

Lenkijos policija pirmadienį pranešė tirianti netikrą bombos pavojų, privertusį iš Dublino į Krokuvą skridusį bendrovės „Ryanair“ keleivinį lėktuvą atlikti avarinį nusileidimą Berlyne.

Vokietijos žiniasklaidos teigimu, orlaivis buvo iškraustytas, o keleivių bagažas – apieškotas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Vokietijos žiniasklaidos teigimu, orlaivis buvo iškraustytas, o keleivių bagažas – apieškotas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2021, 8:37 AM, atnaujinta May 31, 2021, 3:19 PM

„Mums Krokuvos oro uostas pranešė, kad oro uosto darbuotojas sulaukė telefono skambučio ir išgirdo, kad lėktuve buvo paslėptas sprogmuo“, – pareiškė regiono policijos atstovas Sebastianas Glenas.

„Vokietijos policija atliko patikrinimą, ir nebuvo rasta jokio užtaiso, jokios bombos grėsmės. Taigi žinome, kad tai buvo netikras pavojus“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

„Kaltininkas nebuvo sulaikytas, bet darome viską, kas įmanoma, kad nustatytume jo tapatybę“, – pridūrė S. Glenas ir pažymėjo, kad šiam asmeniui gresia aštuoneri metai laisvės atėmimo.

Orlaivis su 160 žmonių nutūpė Berlyno Brandenburgo oro uoste sekmadienį po 20 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku ir pasiliko ant kilimo ir tūpimo tako iki pirmadienio paryčių.

Vokietijos policija pranešė, kad pareigūnai atliko saugumo patikrinimus, bet „nenustatė jokio pavojaus“.

Visų keleivių buvo paprašyta laikinai palikti orlaivį, o jų bagažas buvo apieškotas, informavo vokiečių žiniasklaida.

„Avarinį nusileidimą atlikęs „Ryanair“ lėktuvas pranešė apie incidentą ore, todėl nedelsiant gavo leidimą nutūpti Brandenburgo oro uoste“, – leidiniui „Bild“ sakė oro uosto atstovas Janas Peteris Haackas.

Incidentas įvyko praėjus savaitei po to, kai Baltarusijoje buvo priverstinai nutupdytas „Ryanair“ lėktuvas ir buvo sulaikytas juo skridęs disidentas žurnalistas Ramanas Pratasevičius bei jo draugė, Vilniuje studijuojanti Rusijos pilietė Sofija Sapega.

Pernai liepą kitas „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Dublino į Krokuvą, buvo priverstas atlikti nenumatytą nusileidimą Londone, gavus klaidingą pranešimą apie bombą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.