Permainos Latvijoje – valdančiąją koaliciją paliko viena iš partijų

Latvijos valdančioji koalicija tęs darbą be populistinės partijos „Kam priklauso valstybė?“ (KPV LV), pareiškė premjeras Krišjanis Karinis trečiadienį po susitikimo su prezidentu Egilu Levitu. 

Latvijos premjeras Krišjanis Karinis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Latvijos premjeras Krišjanis Karinis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2021, 1:15 PM

„Man malonu paskelbti, kad ministrų kabinetas įgauna naujos jėgos visu pajėgumu dirbti dėl socialinės sanglaudos ir ekonomikos augimo. Mūsų valdančioji koalicija tapo kompaktiškesnė“, – sakė K. Karinis iš centro dešiniosios partijos „Naujoji vienybė“.

Pasitraukus KPV LV, koalicijoje lieka Naujoji konservatorių partija (JKP), partija „Už plėtrą/Už!“, nacionalinis aljansas „Viskas Latvijai!“-„Tėvynei ir Laisvei“ bei „Naujoji vienybė“.  

K. Karinis pridūrė, kad koalicijos susitarimas tęsti darbą be KPV LV yra „partnerių susitarimas toliau dirbti labiau kompaktiškai“. 

Premjeras informavo, kad KPV LV pasitraukus iš koalicijos, Marija Golubeva iš „Už plėtrą/Už“, Gatis Eglitis iš JKP ir Janis Vitenbergas iš nacionalinio aljanso „Viskas Latvijai!“-„Tėvynei ir Laisvei“ bei „Naujoji vienybė“ turėtų perimti ministrų postus, kuriuos iki šiol užėmė KPV LV atstovai.  

Pagal koalicijos partnerių pasiektą susitarimą, JKP narė Anita Muižniecė pakeis partijos kolegę Ilgą Šuplinską švietimo ir mokslo ministro poste, nurodė K. Karinis.  

Latvijos vyriausybėje KPV LV turėjo du ministrų portfelius – Sandis Girgenas dirbo vidaus reikalų ministru, o Ramona Petraviča vadovavo Gerovės ministerijai. 

J. Vitenbergas grįš į ekonomikos ministro postą, M. Golubeva stos prie Vidaus reikalų ministerijos vairo, o G. Eglitis taps naujuoju gerovės ministru.  

Ministras pirmininkas iškart po pokalbio su prezidentu ketino susitikti su kandidatais į ministrus.  

K. Karinis taip pat informavo, kad dar trečiadienį koalicijos partnerės pasirašys naują bendradarbiavimo memorandumą, o jau ketvirtadienį Saeimoje gali įvykti balsavimas dėl naujos vyriausybės sudėties.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.