Valstybinė Baltarusijos televizija paskelbė trumpą ištrauką iš R. Pratasevičiaus apklausos

Baltarusijos valstybinis televizijos kanalas ONT paskelbė iki šiol nematytus kadrus iš Baltarusijos opozicionieriaus ir „Nexta“ įkūrėjo Ramano Pratasevičiaus apklausos.

 Trumpame vaizdo įraše R.Pratasevičius kalba, kad buvo pakištas.  <br> AP/Scanpix nuotr.
 Trumpame vaizdo įraše R.Pratasevičius kalba, kad buvo pakištas.  <br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2021, 10:53 AM

Trumpame vaizdo įraše R.Pratasevičius kalba, kad buvo pakištas.

„Aš esu užtikrintas, kad mane pakišo. Dėl to, kad aš niekur to nesakiau, tačiau vos pasakęs iš karto atsidūriau Minske. Iš karto“, – vaizdo įraše sako R. Pratasevičius.

Apie ką kalba opozicionierius nėra žinoma. Televizija skelbia, kad „tyrimas“, kuriame bus parodyti R.Pratasevičiaus apklausos kadrai, bus rodomas birželio 2 d. vakarą.

Praėjusią savaitę Baltarusijos vidaus reikalų ministerija išplatino trumpą vaizdo įrašą, kuriame R.Pratasevičius sako, kad iš tiesų yra Minsko 1-ajame tardymo izoliatoriuje.

„Laba diena, aš vardu Ramanas Pratasevičius. Vakar buvau sulaikytas VRM darbuotojų Nacionaliniame oro uoste Minske. Šiuo metu esu Minsko miesto 1-ajame tardymo izoliatoriuje. Galiu pareikšti, kad jokių sveikatos problemų, taip pat dėl širdies ar kokių nors kitų organų, man neiškilo. Darbuotojų elgesys su manimi – maksimaliai korektiškas ir atitinkantis įstatymus. Šiuo metu toliau bendradarbiauju su tyrimu ir duodu prisipažįstamuosius parodymus dėl masinių neramumų organizavimo Minsko mieste“, – vaizdo įraše sakė disidentas žurnalistas.

„Pareigūnai su manimi elgiasi maksimaliai korektiškai ir pagal įstatymą“, – į kamerą kalbą sulaikytas žurnalistas.

Jis priduria: „Dabar aš toliau tęsiu bendradarbiavimą su tardytojais ir duodu patvirtinančius parodymus dėl fakto organizavus masinius neramumus“. Tuo tarpu dozhd.tv Sviatlanos Cichanouskajos patarėjas Franakas Viačiorka sakė, kad Baltarusijos KGB griebiasi sulaikytųjų kankinimų.

„Pats sulaikymas nėra toks baisus, kaip tardymo veiksmai, kurių imasi KGB pareigūnai ir specialiosios tarnybos“, – sakė jis. F.Viačiorka pridūrė, kad jėgos struktūrų užduotis pirmosiomis dienomis po arešto yra „palaužti žmogų, priversti viskuo prisipažinti ir išduoti draugus“.

F.Viačiorkos teigimu, būtent tai KGB pareigūnai ir darė su R.Pratasevičiumi per pastarąsias 24 valandas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.