Teherane užgesintas gaisras naftos perdirbimo įmonėje Iranas: per gaisrą naftos perdirbimo įmonėje nukentėjo 11 žmonių

Irano sostinėje ketvirtadienį po daugiau kaip 20 valandų buvo užgesintas didžiulis gaisras, nuniokojęs vieną naftos perdirbimo įmonę, pranešė naujienų agentūra ISNA.

Teherano pietuose esančioje naftos perdirbimo gamykloje trečiadienį siautė didelis gaisras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Teherano pietuose esančioje naftos perdirbimo gamykloje trečiadienį siautė didelis gaisras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2021, 9:58 AM, atnaujinta Jun 3, 2021, 4:32 PM

Pusiau oficiali naujienų agentūra ISNA, remdamasi naftos viceministru Alireza Sadeghabadi, pranešė, kad liepsnos buvo suvaldytos ir galiausiai užgesintos.

„Drąsūs ugniagesių veiksmai... leido visiškai užgesinti gaisrą ir neleido liepsnoms išplisti į kitus netoliese esančius rezervuarus“, – sakė A. Sadeghabadi, dėkodamas priešgaisrinei tarnybai.

Teherano greitosios medicinos pagalbos vadovas Peymanas Saberianas teigė, kad 11 žmonių buvo sužeisti, keturi iš jų gydomi ligoninėse, pranešė ISNA.

Apie vidurdienį virš gaisro vietos tebebuvo matyti juodų dūmų stulpas, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai, nors jis nebebuvo toks tirštas kaip ankstesnę dieną.

Valstybinės televizijos iš įvykio vietos transliuotame reportaže matyti, kaip su liepsnomis grumiasi ugniagesių brigados.

Pasak pareigūnų, didžiulis gaisras įsiplieskė trečiadienį apie 19 val. 30 min. vietos (18 val. Lietuvos) laiku po sprogimo, įvykusio dėl nuotėkio iš nesandaraus dujų vamzdžio.

Pradėtas tyrimas dėl incidento.

Ši naftos perdirbimo įmonė yra įsikūrusi didelėje pramoninėje zonoje Teherano pakraštyje, vos už kelių šimtų metrų nuo gyvenamųjų rajonų.

Nuo 1968 metų veikianti gamykla gali perdirbti 250 tūkst. barelių naftos per dieną, nurodo IRNA.

Gaisras kilo kelios valandos po Irano karinio jūrų laivyno pranešimo, kad vienas didžiausių jo laivų – pagalbinis „Kharg“ – po jame kilusio gaisro nuskendo Omano įlankoje.

Gaisro laive priežastis viešai nenurodoma.

Pramoninės nelaimės Irane yra dažnos.

Gegužės 23 dieną devyni žmonės buvo sužeisti per sprogimą centriniame Irano regione esančioje sprogiųjų medžiagų gamykloje, pranešė šalies žiniasklaida. Po trijų dienų netoli Persijos įlankos pakrantės esančiame naftos chemijos komplekse įvykus sprogimui vamzdyne žuvo vienas žmogus.

Dėl pernai įvykusių dviejų „sabotažo aktų“ Irano branduoliniuose objektuose Teheranas pagrindiniu įtariamuoju laiko savo nesutaikomą priešininką Izraelį.

Kai kas Irane šiuos įvairius įvykius laiko Izraelio saugumo pajėgų atakomis, o kiti kaip labiau tikėtiną priežastį nurodo JAV sankcijas, dėl kurių Iranas yra kone visiškai izoliuotas nuo pasaulio ir negali deramai prižiūrėti savo pramoninių objektų.

Iranas: per gaisrą naftos perdirbimo įmonėje nukentėjo 11 žmonių

Per gaisrą Teherano naftos perdirbimo įmonėje nukentėjo mažiausiai 11 žmonių. Tai ketvirtadienį pranešė Irano sostinės greitosios pagalbos tarnybos vadovas Peymanas Saberianas.

„Šiuo metu turime 11 nukentėjusiųjų, – cituoja jį naujienų agentūra „Mehr“. – Keturi iš jų paguldyti į ligoninę, septyniems pagalba buvo suteikta vietoje“.

Anksčiau ketvirtadienį Irano naftos ministras Ali Reza Sadeghas Abadi pranešė, kad gaisras naftos perdirbimo įmonėje Teherane visiškai užgesintas.

Didelis gaisras šioje įmonėje kilo trečiadienio vakare. Pasak jos vadovo Shakero Khafaii, ugnis apėmė tik vieną 20 tūkst. barelių talpos rezervuarą.

Teherano naftos perdirbimo įmonė yra viena didžiausių šalyje, čia sutelkta apie 15 proc. Irano naftos perdirbimo pajėgumų. Ji gamina benziną, dyzeliną, gazolį, mazutą ir kitus naftos produktus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.