Latvijoje vyksta vietos valdžios rinkimai

Latvijoje šeštadienį vyksta savivaldybių rinkimai, per kuriuos šalies piliečiai renka vietos valdžią 34 savivaldybėse ir šešiuose miestuose.

Kaip pranešė Centrinė rinkimų komisija, per šiuos rinkimus bus išrinkti 664 deputatai. Į šias vietas kandidatuoja 5 448 asmenys. (Asociatvi nuotr.)<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Kaip pranešė Centrinė rinkimų komisija, per šiuos rinkimus bus išrinkti 664 deputatai. Į šias vietas kandidatuoja 5 448 asmenys. (Asociatvi nuotr.)<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2021, 9:09 AM, atnaujinta Jun 5, 2021, 9:10 AM

756 balsavimo apylinkės veiks nuo 7 iki 20 val. vietos (ir Lietuvos) laiku.

Balsavimas šiemet nevyksta Rygoje, nes sostinėje praėjusiais metais įvyko pirmalaikiai miesto tarybos rinkimai.

Taip pat rinkimai nevyksta Rėzeknėje ir Varaklianuose, Konstituciniam Teismui pripažinus nekonstituciniu sprendimą prijungti Varaklianų savivaldybę prie Rėzeknės savivaldybės. Ten balsavimas planuojamas rugsėjo 11 dieną.

Kadangi rinkimai vyksta tebesitęsiant COVID-19 pandemijai, rinkėjai apylinkėse privalo laikytis saugumo priemonių: laikytis dviejų metrų atstumo, dezinfekuoti rankas, dėvėti kaukes, taip pat rekomenduojama naudoti savo rašiklius.

Centrinė rinkimų komisija nurodė, kad per tris išankstinio balsavimo dienas savo balsus jau atidavė 12,31 proc. rinkėjų, ir šis rodiklis yra didesnis nei ankstesniais metais.

Kaip pranešė Centrinė rinkimų komisija, per šiuos rinkimus bus išrinkti 664 deputatai. Į šias vietas kandidatuoja 5 448 asmenys.

2017 metų rinkimuose į 118 administracinių teritorijų, išskyrus Rygą, tarybas buvo išrinkti 1 554 deputatai. Taigi, po šių metų rinkimų vietos valdžios deputatų skaičius sumažės 56 procentais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.