Meksikoje iš įgriuvusios kasyklos ištraukti vieno žuvusiojo palaikai

Anglies gavybos regione Šiaurės Meksikoje gelbėtojai šeštadienį iš įgriuvusios kasyklos ištraukė vieno žuvusiojo palaikus ir ieškojo dar mažiausiai šešių dingusiųjų, pranešė pareigūnai.

Vietos pareigūnai penktadienį pranešė, kad kasykloje įstrigo mažiausiai septyni darbininkai.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Vietos pareigūnai penktadienį pranešė, kad kasykloje įstrigo mažiausiai septyni darbininkai.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2021, 12:14 PM

Pirminis tyrimas rodo, kad kasykla Muskiso savivaldybėje įgriuvo dėl potvynio, informavo Koahuilos valstijos darbo departamentas.

Vietos pareigūnai penktadienį pranešė, kad kasykloje įstrigo mažiausiai septyni darbininkai.

„Paieškos ir gelbėjimo komandos Mikarano kasykloje Muskise Koahuiloje, deja, aptiko žmogaus... palaikus, jie jau paimti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė federalinė Civilinės saugos agentūra.

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras sakė, kad padėti vykdyti gelbėjimo operaciją išsiuntė darbuotojų iš Saugumo, Darbo ir Civilinės saugos ministerijų.

Koahuiloje, pagrindiniame šalies anglies gavybos regione, per pastaruosius metus įvyko virtinė gyvybių pareikalavusių kasybos incidentų.

Daugiausia gyvybių – 65 – pareikalavo 2006-aisiais kasykloje „Pasta de Conchos“ Nueva Rositoje driokstelėjęs sprogimas.

63 kalnakasių kūnai tebėra toje kasykloje, o žuvusiųjų artimieji nekart kreipėsi į Meksikos pareigūnus, kad jie būtų iš ten ištraukti.

Pernai rugsėjį A. M. Lopezas Obradoras pažadėjo, kad palaikai bus paimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.