Rusijos politikui skirta bauda už iškylą gamtoje, surengtą per miškų gaisrų sezoną

Vieno Rusijos Sibiro regiono vadovas antradienį pranešė gavęs baudą už tai, kad surengė iškylą gamtoje, pažeisdamas valdžios priimtus miškų gaisrų prevencijos įstatymus.

Pastaraisiais metais didžiausios pagal plotą valstybės miškus vis dažniau siaubia gaisrai. (Asociatyvi nuotr.)<br>TASS/Scanpix nuotr.
Pastaraisiais metais didžiausios pagal plotą valstybės miškus vis dažniau siaubia gaisrai. (Asociatyvi nuotr.)<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2021, 3:30 PM

Pastaraisiais metais didžiausios pagal plotą valstybės miškus vis dažniau siaubia gaisrai, ypač Sibire, Arktyje ir Tolimuosiuose Rytuose.

Padėtį dar labiau blogina mažas kritulių kiekis ir didelio karščio bangos, kuriuos mokslininkai sieja su klimato kaita.

„Nepaprastųjų situacijų ministerija man skyrė baudą už sukurtą laužą. Ir aš nieko negaliu pasakyti, ji yra teisi“, – instagrame parašė Buriatijos respublikos vadovo pareigas einantis Aleksejus Cydenovas.

Jis tai pat paskelbė nuotrauką iš iškylos, kurios metu buvo mėgaujamasi kepsniais, ir nufotografuotą 3 000 rublių (34 eurų) baudos kvitą.

Valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad pastaraisiais mėnesiais prie Baikalo ežero esančio kalnuoto regiono pareigūnai užregistravo mažiausiai 78 gaisrus, nusiaubusius daugiau nei 1 000 ha plotą.

Už priešgaisrinės saugos įstatymų pažeidimus buvo skirta daugiau nei 1,2 tūkst. baudų, kurių bendra suma siekia daugiau nei 2 mln. rublių (22,6 tūkst. eurų).

Rusijos federalinė miškininkystės agentūros pateiktais duomenimis, pernai išdegė daugiau nei 9,1 mln. hektarų miškų. Šis plotas dydžiu prilygsta Portugalijai.

Tuo metu aplinkosaugos organizacija „Greenpeace“ mano, kad gaisrų nusiaubtos miškų teritorijos iš tiesų yra didesnės, nes į jas neįtraukti kiti išdegę plotai, pavyzdžiui tundroje.

Kiekvieną vasarą Rusijoje siaučiant gaisrams kylantys kenksmingi dūmai pasiekia net už šimtų kilometrų nuo gaisraviečių esančius miestus ir užteršia jų orą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.