Prancūzijoje dar labiau laisvinami dėl COVID-19 įvesti suvaržymai

Prancūzijoje trečiadienį – pirmą kartą po daugelio mėnesių – žmonės galės mėgautis maistu restoranų patalpose ir būti lauke iki 23 valandos, šalyje mažėjant užsikrėtimo pandeminiu koronavirusu atvejų ir daugėjant nuo COVID-19 paskiepytų gyventojų.

 Prancūzijoje dar labiau laisvinami dėl COVID-19 įvesti suvaržymai.  <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Prancūzijoje dar labiau laisvinami dėl COVID-19 įvesti suvaržymai.  <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2021, 9:32 AM

Prasidedant svarbiai naujai kovos su pandemija priemonių švelninimo fazei, žmonėms bus leista valgyti kavinių ir restoranų patalpose. Šių įstaigų lauko terasos dirba nuo gegužės 19 dienos.

Naktinė komendanto valanda dabar prasidės nebe 21, o 23 valandą. Jei viskas eisis pagal planą, birželio 30 dieną komendanto valandos bus atsisakyta išvis.

Gegužės 19 dieną vėl atidarytoms kultūros įstaigoms taikomi suvaržymai taip pat švelninami, į Prancūziją drauge su puikiu vasaros pradžios oru sugrįžtant normalaus gyvenimo jausmui.

„Naujas žingsnis bus žengtas“ trečiadienį, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė prezidentas Emmanuelis Macronas.

„Mūsų žemėje atsinaujins gyvenimas. Tai mūsų kultūros, mūsų meno gyventi dalis, su kuria susipažinsime iš naujo“, – sakė jis.

Kavinėse ir restoranuose prie vieno staliuko galės sėdėti iki šešių žmonių, taip pat bus galima sportuoti sporto salių viduje.

Tačiau praktiškai visoje Prancūzijoje kaukės iki atskiro pranešimo ir toliau bus privalomos net lauke.

Spartinama vakcinavimo kampanija

Naujausi skaičiai rodo, kad epidemiologinė padėtis šalyje gerėja.

Intensyviosios slaugos palatose gydomų COVID-19 pacientų skaičius dabar yra 2 394 – daug mažesnis nei 6 tūkst. balandžio pabaigoje.

Antradienio duomenimis, šalyje bent vieną skiepų nuo COVID-19 dozę yra gavę daugiau kaip 28 mln. žmonių – kone 43 proc. gyventojų arba 55 proc. suaugusių gyventojų.

Nepaisant suvaržymų, pastarąjį pusmetį Prancūzijoje galiojo ne toks griežtas karantinas kaip kaimyninėse šalyse, pavyzdžiui, buvo išvengta didelio mokyklų uždarymo, nors tai buvo laikoma rizikingu E. Macrono lošimu.

Vakcinavimo kampanija Prancūzijoje prasidėjo vangiai, bet dabar laikoma sėkminga; kai kuriomis dienomis šalyje sunaudojama ir po 700 tūkst. skiepų dozių.

Kelionės į Prancūziją taip pat tampa paprastesnės: nuo trečiadienio šalis visiškai atveria savo sienas Europos Sąjungos gyventojams.

Lankytojams iš ES nereikės pateikti neigiamo antigenų ar PCR testo rezultatų, jei jie yra visiškai paskiepyti kuria nors iš keturių bloko patvirtintų vakcinų.

Kelionėms iš kitų zonų, įskaitant JAV ir Jungtinę Karalystę, taikomi griežtesni suvaržymai, bet lankytojams nebereikės įrodyti rimtos apsilankymo priežasties, jei jie yra visiškai paskiepyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.