Lenkijoje atliekamas tyrimas dėl netoli buvusios Aušvico mirties stovyklos rastų palaikų

Lenkijos prokurorai tiria įtariamą masinio laidojimo vietą, rastą šį mėnesį netoli buvusios vokiečių nacių įkurtos Aušvico koncentracijos stovyklos.

Lenkijoje atliekamas tyrimas dėl netoli buvusios Aušvico mirties stovyklos rastų palaikų.   <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Lenkijoje atliekamas tyrimas dėl netoli buvusios Aušvico mirties stovyklos rastų palaikų.   <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2021, 5:10 PM

Vietos gyventojas pastebėjo maždaug 12 žmonių kaukolių ir daug kaulų Solos upės, tekančios per Lenkijos pietinį Osvencimo miestą, pakrantėje, kai vandens lygis buvo labai žemas, penktadienį pranešė naujienų portalas „Onet“.

Policija ir prokurorai tiria, ar palaikai gali būti susiję su buvusia mirties stovykla, o apie radinį buvo informuotas Nacionalinis atminimo institutas, nagrinėjantis Antrojo pasaulinio karo laikų ir sovietmečio nusikaltimus.

Aušvico muziejaus spaudos tarnyba penktadienį pranešė, kad apie šį ir ankstesnius panašius radinius žinoma, bet pabrėžė, kad ta vieta yra už muziejaus teritorijos ir administracinės kompetencijos ribų.

Bet kokie tolesni veiksmai priklausys nuo tyrimo išvadų.

Antrojo pasaulinio karo metais Aušvico mirties stovykloje, kurią nacistinė Vokietija įkūrė okupuotoje Lenkijoje, Osvencime, buvo nužudyta 1,1 mln. žmonių. Dauguma aukų buvo Europos žydai, tačiau tarp jų buvo ir lenkų, romų, rusų karo belaisvių bei vokiečių politinių kalinių. Dauguma palaikų, bet ne visi, buvo sudeginti stovyklos krematoriumuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.