Kruopščiai slepiamos V. Putino dukterys žengė į viešumą: įtaria, kodėl tai nutiko būtent dabar

Šį mėnesį vykusiame aukšto lygio Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume Maskvos valstybinio universiteto Nacionalinio intelektinio rezervo centro vadovė Katerina Tichonova per vaizdo ryšį pasakė šešių minučių kalbą apie „proveržio technologijų“ panaudojimą investicijoms skatinti.

Tariamų V.Putino dukterų pasirodymas viešumoje gali būti pastangos dar labiau sustiprinti paties lyderio įvaizdį.  <br> Twitter nuotr.
Tariamų V.Putino dukterų pasirodymas viešumoje gali būti pastangos dar labiau sustiprinti paties lyderio įvaizdį.  <br> Twitter nuotr.
Tariamų V.Putino dukterų pasirodymas viešumoje gali būti pastangos dar labiau sustiprinti paties lyderio įvaizdį.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Tariamų V.Putino dukterų pasirodymas viešumoje gali būti pastangos dar labiau sustiprinti paties lyderio įvaizdį.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 16, 2021, 10:06 PM

To paties renginio metu genetikos tyrėja Marija Voroncova davė 13 minučių trukmės interviu apie retas ligas, kuris buvo transliuojamas per nacionalinę televiziją.

Abu įvykiai būtų likę nepastebėti perpildytoje trijų dienų forumo programoje, išskyrus tai, kad abi moterys, kaip pranešama, yra Rusijos prezidento Vladimiro Putino dukterys.

V. Putinas ir Kremlius ne kartą atsisakė patvirtinti arba paneigti šiuos pranešimus, motyvuodami privatumo apsauga. Tačiau moterų tapatybės plačiai laikomos vieša paslaptimi.

Sankt Peterburgo forume nė vienos iš moterų niekas apie tai neklausė, o vienintelė užuomina apie jų tapatybę nuskambėjo tada, kai K.Tichonovos diskusijos moderatorius ją pavadino „Katerina Vladimirovna“.

Baigiantis K.Tichonovos kalbai Sankt Peterburge, moderatorius ją pertraukė ir pajuokavo. Tai paskatino kitą diskusijos dalyvį – teisingumo ministrą Konstantiną Čuičenką – jį užčiaupti ir įspėti, kad nepertraukinėtų jos, pranešė „The Washington Post“.

„Jos jau sulaukė pilnametystės, – sakė su Kremliumi susijęs politikos analitikas Sergejus Markovas. – Jos užima gana rimtas profesines pareigas. Jos turi savo ambicijų.... Jos nori pasirodyti elitinei visuomenei kaip nepriklausomos asmenybės“.

S.Markovas pridūrė, kad Sankt Peterburgo forumas yra ideali vieta tai padaryti, nes jis yra praktiškai „šeimos įvykis“ V.Putinui ir jo artimiausiam ratui priklausantiems miestiečiams.

„Ne paslaptis, kad Rusiją valdo žmonės iš Sankt Peterburgo, o šį svarbų Rusijos forumą sukūrė žmonės iš Sankt Peterburgo, – sakė jis. – Tai Rusijos valdančiojo elito forumas, Sankt Peterburgo žmonių forumas, vykstantis Sankt Peterburge.... Taigi logiška, kad šeimos nariai pasirodė tokiame „šeimos“ forume“.

Pastaraisiais metais K.Tichonova ir M.Voroncova šiek tiek padidino savo viešą žinomumą, tačiau pasirodymas Sankt Peterburgo forume pakėlė jų viešumą į naują lygmenį ir paskatino spėliones, kad ateityje šalyje jų gali būti daugiau.

„Kodėl šios tariamos V.Putino dukterys atvyko į tokį renginį ir kokia buvo jų viešo kalbėjimo prasmė?“ – sakė Carnegie Maskvos centro analitikas Andrejus Kolesnikovas. – Arba jomis pasinaudojo lobistai savo tikslams, kaip gali pasirodyti iš Katerinos Tichonovos pasirodymo, arba jos tiesiog manė, kad būtų įdomu parodyti išorės žiniasklaidai, ką sako, ką galvoja ir kaip atrodo V.Putino dukterys.

„Galbūt tai tik šiek tiek atitraukiama uždanga, nenustatant tikrųjų prezidento dukterų funkcijų. Galbūt tai yra tam tikro išėjimo į didžiąją sceną pradžia“, – sakė A. Kolesnikovas.

Be to, tariamų jo dukterų pasirodymas viešumoje gali būti pastangos dar labiau sustiprinti paties V. Putino įvaizdį.

Daugelis Rusijos valdančiojo elito narių buvo kritikuojami dėl to, kad jų vaikai ir kiti giminaičiai studijavo ar gyveno užsienyje, o V. Putino dukterys, kaip pranešama, liko Rusijoje.

„Tai teigiamai atsiliepia prezidento įvaizdžiui, – sakė A.Kolesnikovas. – Jo dukterys tokios dalykiškos ir užsiima tokia skirtinga karjera. Viena praktiškai yra gydytoja, o kita... Na, nelabai aišku, ką ji veikia, bet ji taip pat užsiima kažkuo sudėtingu ir viešai kalba apie kažką, kas susiję su investicijomis.“

K.Tichonovos dalyvavimas forume galėjo būti siekis padidinti Kirilo Dmitrijevo, kuris taip pat dalyvavo forume, prestižą.

K.Dmitrijevas yra Rusijos tiesioginių investicijų fondo (RFDI) vadovas ir kartais minimas kaip galimas V. Putino įpėdinis. Jis ir jo žmona, Rusijos valstybinės televizijos veikėja Natalija Popova, jau seniai palaiko glaudžius ryšius su K.Tichonova ir jos buvusiu vyru, milijardieriumi Kirilu Šamalovu. Pranešama, kad K.Tichonova ir N.Popova kartu studijavo universitete.

Stenforde ir Harvarde išsilavinimą įgijęs K.Dmitrijevas 2017 m. kovo mėn. pateko į tarptautines antraštes, kai buvo pranešta, kad prieš du mėnesius jis Seišeliuose slapta susitiko su JAV privačios saugos bendrovės „Blackwater“ įkūrėju Eriku Prince'u.

E.Prince'as paneigė žiniasklaidos pranešimus, kad jis turi ryšių su tuo metu išrinktojo prezidento Donaldo Trumpo pereinamojo laikotarpio komanda ir kad jis su K.Dmitrijevu aptarė ryšių tarp abiejų šalių kūrimą.

„Kirilas Dmitrijevas dažnai įvardijamas tarp galimų Vladimiro Putino įpėdinių, – sakė interneto svetainės „The Insider“ žurnalistas Sergejus Ježovas. – Ne paslaptis, kad jis draugauja su jo šeima. Žinome, kad jis dalyvavo Katerinos Tichonovos ir Kirilo Šamalovo vestuvėse“.

Analitikas A.Kolesnikovas sakė, kad K.Dmitrijevo vaidmuo RFDI yra labai svarbus V.Putino valdymo sistemai.

„Jis naudingas praktine prasme, nes sudaro visus šiuos sandorius dalyvaujant vyriausybei, – sakė A.Kolesnikovas. – Pasirodo, kad pagrindinis žaidėjas visada yra vyriausybė – kitaip mūsų valstybės dominuojamo kapitalizmo sistema neveiktų. Vyriausybė sudaro sandorius arba leidžia jiems įvykti. Vyriausybė įsitraukia į sandorius siekdama sau naudos.

„Ir taip šis žmogus, kuris nėra ministras ir neužima itin aukštų pareigų administracijoje, tampa itin įtakingu asmeniu pinigų srautų, kuriuos galingieji nori nukreipti vienur ar kitur, požiūriu ir įgyvendinant įvairius vyriausybei svarbius projektus.

Tai visiškai atitinka Putino sampratą, kaip turi veikti ekonomika“, – reziumavo jis.

Oficialiai V. Putinas turi du vaikus – dukteris iš santuokos su Liudmila Putina. Marija Putina (manoma, kad tai Marija Voroncova) gimė 1985 m. balandį Leningrade, o Jekaterina Putina (manoma, kad tai Katerina Tichonova) gimė 1986 m. rugpjūtį Drezdene, tuometinėje Rytų Vokietijoje.

V.Putinas atsisakė apie jas kalbėti, išskyrus tai, kad jos gyvena ir dirba Rusijoje.

„Niekada su niekuo neaptarinėju savo šeimos, – sakė V. Putinas per savo kasmetinę spaudos konferenciją metų pabaigoje 2015 m. maratono metu. – Kiekvienas žmogus turi teisę į savo likimą. Jos gyvena savo gyvenimą ir daro tai oriai“.

V. Putinas su žmona išsiskyrė 2014 m.

2017 m. tame pačiame renginyje V. Putinas paskelbė, kad turi du anūkus, tačiau detalių nepateikė, tik pasakė, kad vienas jų „jau eina į darželį“, o kitas „gimė neseniai“.

2020 m. interneto svetainė „Proyekt“ paskelbė pranešimą, kuriame teigiama, kad V. Putinas turi dar vieną dukrą Jelizavetą, gimusią 2003 m., iš romano su moterimi, vardu Svetlana Krivonogich.

Remiantis Rusijos žiniasklaidos pranešimais, V. Putinas taip pat turi dukrą (gimusią 2015 m.) ir sūnų dvynių (2019 m.) su buvusia gimnaste ir Valstybės Dūmos deputate Alina Kabajeva.

V. Putinas niekada nepatvirtino seniai sklandančių gandų apie santykius su A. Kabajeva.

Parengta pagal „Radio Free Europe“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.