Italija perspėja dėl migrantų skaičiaus augimo išvedus pajėgas iš Afganistano

Europa turėtų pasiruošti dideliam migrantų iš Afganistano srautui, kai iš ten pasitrauks JAV ir NATO kariai, trečiadienį perspėjo Italijos ministras pirmininkas Mario Draghis.

 Italija perspėja dėl migrantų skaičiaus augimo išvedus pajėgas iš Afganistano.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Italija perspėja dėl migrantų skaičiaus augimo išvedus pajėgas iš Afganistano.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2021, 4:57 PM

„Galima numatyti, kad pasitraukimas iš Afganistano lems padidėjusią imigraciją iš tos šalies. Nežinome kiek, bet visi žinome, kad jų bus daug“, – sakė jis.

„Taigi mums reikia dar labiau susitelkti sprendžiant šią problemą“, – sakė M. Draghis, ragindamas ES vienytis prieš birželio 24–25 dienomis Briuselyje vyksiantį aukščiausiojo lygio susitikimą.

Jis paragino ES sutelkti dėmesį į nelegalių migrantų „sulaikymą“ ir repatriaciją, taip pat į legalią migraciją ir pagalbą migrantų kilmės šalims.

Jis kritikavo bloką už tai, kad migracijos klausimas buvo apleistas, pažymėdamas, kad pastaruosius trejus metus jis oficialiai nebuvo įtrauktas į ES aukščiausiojo lygio susitikimų darbotvarkę.

Afganai jau ir dabar sudaro nemažą dalį ES prieglobsčio prašytojų. Europos statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, praėjusiais metais 44 190 asmenų pirmą kartą pateikė prieglobsčio prašymus, o iš viso – 416 600.

Daugiausia pirmą kartą pateiktų prašymų – daugiau nei 63 tūkst. asmenų – buvo iš Sirijos, kuri taip pat daugelį metų buvo įstrigusi konfliktuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.