Programinės įrangos bendrovės „McAfee“ įkūrėjas rastas negyvas Ispanijos kalėjime: kadaise slapstėsi ir Lietuvoje

Antivirusinės programinės įrangos pionierius Johnas McAfee'as rastas negyvas Ispanijos kalėjime, praneša BBC.

Programinės įrangos bendrovės „McAfee“ įkūrėjas rastas negyvas Ispanijos kalėjime: kadaise slapstėsi ir Lietuvoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Programinės įrangos bendrovės „McAfee“ įkūrėjas rastas negyvas Ispanijos kalėjime: kadaise slapstėsi ir Lietuvoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2021, 11:11 PM, atnaujinta Jun 24, 2021, 12:30 AM

Įkalinimo įstaigoje vyras atsidūrė dėl mokesčių vengimo. 75-erių JAV ir Didžiosios Britanijos pilietybę turėjęs J.McAfee'as garsėjo nuolatiniais skandalais tiek su JAV, tiek su kitų valstybių teisėsauga.

2019 m. vyras kartu su žmona nuo CŽA slapstėsi net Lietuvoje. Tuomet amerikietis socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo nuotrauka iš vieno Vilniaus viešbučio.

J.McAfee'ui praėjusiais metais buvo pareikšti kaltinimai dėl mokesčių vengimo, kadangi verslininkas nepranešė apie pajamas, gautas už kriptovaliutų reklamavimą, kai dirbo konsultantu, sakydavo kalbas ir pardavė teises kurti dokumentinį filmą apie savo gyvenimo istoriją.

J. McAfee'as buvo sulaikytas Ispanijoje, kur beveik metus laukė ekstradicijos į JAV.

J. McAfee'as vienas pirmųjų sukūrė interneto saugumo programines įrangas, tačiau verslininko paiešką buvo paskelbusios JAV ir Belizo institucijos. Kaltinamajame akte teigiama, kad J. McAfee'as nepateikė mokesčių deklaracijų 2014–2018 metais, nepaisydamas to, kad iš kelių šaltinių gavo „nemažas pajamas“.

Kaltinamajame akte nėra nurodyta, kad verslininkas per tuos metus gavo pajamų ar turėjo kokių nors ryšių su jo vardu pavadinta antivirusinės programinės įrangos bendrove, teigė prokurorai. J. McAfee'as išvengė mokesčių nukreipdamas savo pajamas į banko sąskaitas ir kriptovaliutų keitimo sąskaitas kitų asmenų vardu, sakoma kaltinamajame akte.

Verslininkas nuslėpė savo turtą nuo Mokesčių inspekcijos, įskaitant nekilnojamąjį turtą, transporto priemonę ir jachtą, užrašydamas jį kitų asmenų vardu, teigė prokurorai.

Vyrui grėsė laisvės atėmimas iki 30-ies metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.