Meksikoje per įtariamų narkotikų kontrabandininkų susišaudymą žuvo 18 žmonių

Šiaurės Meksikoje 18 žmonių žuvo penktadienį per numanomą narkotikų kontrabandininkų kartelių susišaudymą, pranešė viena vietos pareigūnė.

 Meksikoje per įtariamų narkotikų kontrabandininkų susišaudymą žuvo 18 žmonių.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Meksikoje per įtariamų narkotikų kontrabandininkų susišaudymą žuvo 18 žmonių.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2021, 10:23 AM

Šaudynės įvyko atokioje vietovėje Sakatekaso valstijoje, sakė regiono vyriausybės atstovė Rocio Aguilar/

Nuo 2006 metų, kai vyriausybė pasiuntė federalines pajėgas kovoti su karteliais,  su narkotikais susijęs smurtas Meksikoje pareikalavo daugiau kaip 300 tūkst. žmonių gyvybių.

„Ten buvo 18 žuvusiųjų. Konfrontacija įvyko San Chuan Kapistrano rajone Valparaiso savivaldybėje“, – pridūrė R. Aguilar.

Pareigūnė televizijai „Milenio“ sakė, kad smurtas prasiveržė tarp dviejų narkotikų kontrabandininkų gaujų, besivaržančių dėl įtakos zonų.

Valparaiso savivaldybė ribojasi su Chalisko valstija, kuroje yra įsitvirtinęs galingas „Chalisko naujosios kartos“ kartelis.

Pasak pareigūnų, ši gauja smurtu stengiasi užvaldyti aplinkinius narkotikų kontrabandos maršrutus.

Susišaudymo vietoje buvo rastos trys transporto priemonės, viena jų – sudegusi. Taip pat rastas „reikšmingas kiekis įvairių kalibrų šovinių tūtelių“, nurodė už saugumo reikalus Sakatekase atsakinga vyriausybės Vietos koordinavimo grupė.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad nuo trečiadienio, kai ant vieno tilto buvo rasti pakabinti dviejų policininkų kūnai, regione įvyko keli susišaudymai.

Tačiau R. Aguilar sakė, kad kol kas tarnybos nerado ryšio tarp to žiauraus policininkų nužudymo ir penktadienį Valparaise įvykusio incidento.

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras penktadienį pripažino, kad tame regione esama saugumo problemų, bet pabrėžė, kad jo administracija daro pažangą kovoje su organizuotu nusikalstamumu.

„Valstybė įsipareigojusi užtikrinti taiką ir ramybę, visų piliečių saugumą“, – per eilinę rytinę spaudos konferenciją sakė A. M. Lopezas Obradoras.

Prezidentas pridūrė, kad jo vyriausybė „deda pastangas“ Sakatekase ir kitose neramiose valstijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.