Kolumbija siūlo atlygį už informaciją apie prezidento sraigtasparnio apšaudymą

Kolumbijos valdžia šeštadienį pasiūlė iki 3 mlrd. pesų (beveik 800 tūkst. JAV dolerių) atlygį už informaciją, kuri leis sučiupti asmenis, atsakingus už penktadienį surengtą sraigtasparnio, kuriuo skirdo prezidentas Ivanas Duque apšaudymą netoli Venesuelos sienos.

Incidentas įvyko prezidento vadovaujamai delegacijai išskridus iš Sardinatos miesto ir artėjant prie pasienio miesto Kukutos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Incidentas įvyko prezidento vadovaujamai delegacijai išskridus iš Sardinatos miesto ir artėjant prie pasienio miesto Kukutos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2021, 2:46 PM

„Siūlomas iki 3 mlrd. pesų atlygis“ už informaciją, kuri leis sulaikyti „atsakinguosius už šį teroro išpuolį“, socialiniame tinkle paskelbtame vaizdo įraše pranešė gynybos ministras Diego Molano.

Iš Sardinatos skridęs prezidento sraigtasparnis artėjo prie Kukutos oro uosto, kai į jį buvo paleisti keli šūviai, kaip manoma, iš kulkosvaidžių.

Šis incidentas žymi pirmąjį per beveik 20 metų išpuolį prieš Kolumbijos valstybės vadovą.

Per apšaudymą niekas nebuvo sužeistas, o tarnybos nenurodė, iš kurios sienos pusės galėjo būti šaudoma. Kolumbija dažnai kaltina Venesuelą, kad ši kolumbiečiams sukilėliams leidžia netrukdomai veikti savo teritorijoje.

I. Duque sakė, kad tuo metu sraigtasparnyje taip pat buvo gynybos ir vidaus reikalų ministrai bei Šiaurės Santandero provincijos, besiribojančios su Venesuela, gubernatorius.

Prezidentūros paskelbtose nuotraukose matyti, kad kulkos suvarpė sraigtasparnio uodegą ir pagrindinį sraigtą.

Kolumbijos policijos vadas generolas Jorge Vargas vėliau nurodė, kad paieškos komanda netoli Kukutos aptiko du automatus AK-47, kurių savininkas kol kas nenustatytas, o taip pat 7,62 kalibro šautuvą „su Venesuelos kariuomenės ženklu“.

Ataką pasmerkė JAV, Europos Sąjunga ir Jungtinių Tautų atstovybė Kolumbijoje.

Incidentas įvyko prezidento vadovaujamai delegacijai išskridus iš Sardinatos miesto ir artėjant prie pasienio miesto Kukutos.

I. Duque anksčiau sudalyvavo viename renginyje Katatumbo regione – vienoje pagrindinių kokamedžių auginimo sričių Kolumbijoje. Ši šalis pagal kokaino gamybos apimtis pirmauja pasaulyje.

Palei ilgą ir menkai kontroliuojamą sieną su Venesuela veikia šiuo metu jau išformuotos sukilėlių grupuotės FARC elementai, nenorintys sudėti ginklų, taip pat tebeveikiančios partizanų grupės, pasivadinusios Nacionaline išvadavimo armija (ELN), būriai bei kitos ginkluotos gaujos, besivaržančios dėl įtakos ir narkotikų kontrabandos maršrutų.

Venesuela ir Kolumbija nutraukė ryšius, kai 2018 metais į valdžią atėjo konservatyvių pažiūrų I. Duque. Venesuelai šiuo metu vadovauja prezidentas socialistas Nicolas Maduro.

I. Duque vyriausybė ne kartą kaltino Venesuelą suteikiant prieglobstį ELN kovotojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?