Per istorinį savo vizitą JAE J. Lapidas atidarė Izraelio ambasadą

Naujasis Izraelio užsienio reikalų ministras Jairas Lapidas per savo istorinį vizitą Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) Abu Dabyje atidarė Izraelio ambasadą. Izraelis nori taikos „su visais savo kaimynais“, – sakė jis antradienį per ceremoniją. J. Lapidas yra pirmasis Izraelio diplomatijos vadovas, kuri lankosi šioje monarchijoje. Abi šalys tik praėjusį rugsėjį normalizavo savo santykius.

Y. Lapidas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Y. Lapidas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2021, 10:29 PM

J. Lapidas tviteryje paskelbė nuotrauką, kaip jis kartu su JAE kultūros ministre Nura al-Kaabi perkerpa mėlynos ir baltos spalvų juostą ir atdaro ambasadą. Artimieji Rytai yra „mūsų tėvynė; mes esame čia, kad liktume“, – kalbėjo J. Lapidas. Jis paragino visas regiono šalis tai pripažinti. „Ir su mumis kalbėti“, – pridūrė jis.

JAV valstybės sekretorius Antony‘is Blinkenas pirmosios Izraelio ambasados atidarymą Persijos įlankos šalyje pavadino „istoriniu“.

Izraelis praeitą rugsėjį, tarpininkaujant JAV, pasirašė susitarimus, kuriais buvo užmegzti diplomatiniai santykiai su JAE ir Bahreinu. Iki tol Egiptas ir Jordanija buvo vienintelės arabų valstybės, palaikančios diplomatinius santykius su Izraeliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.