Tyrėjai: Viurcberge žmones peiliu atakavęs somalietis galėjo turėti islamistinių motyvų

Vokietijos tyrėjai antradienį nurodė įtariantys, kad somalietis, praeitą savaitę puolęs peiliu žmones vidurio pietų mieste Viurcberge, galimai turėjo islamistinių motyvų.

 Vokietijos tyrėjai antradienį nurodė įtariantys, kad somalietis, praeitą savaitę puolęs peiliu žmones vidurio pietų mieste Viurcberge, galimai turėjo islamistinių motyvų.  <br>AP/Scanpix nuotr.
 Vokietijos tyrėjai antradienį nurodė įtariantys, kad somalietis, praeitą savaitę puolęs peiliu žmones vidurio pietų mieste Viurcberge, galimai turėjo islamistinių motyvų.  <br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2021, 3:23 PM

Ši prielaida gali iš naujo pakurstyti aštrius debatus dėl migracijos per artėjančių parlamento rinkimų kampaniją.

Bavarijos žemės tarnybos pažymėjo, kad daugėja įrodymų, jog įtariamasis – prieglobsčio ieškotojas iš Somalio, anksčiau gydęsis dėl psichikos sutrikimų ir turintis tik laikiną leidimą gyventi Vokietijoje – galėjo būti radikalizavęsis..

„Bavarijos centrinis kovos su ekstremizmu ir terorizmu biuras perėmė šį tyrimą, nes tikėtinas islamistinis motyvas“, – sakoma Bavarijos prokuratūros ir regioninio kriminalinių tyrimų biuro pranešime.

Šis 24 metų vyras praeitą penktadienį mirtinai subadė tris moteris ir dar šešis žmones sunkiai sužalojo.

Įtariamasis somalietis, atvykęs į Vokietiją 2015 metais, puolė žmones Viurcbergo centre – pirmiausiai namų apyvokos prekių parduotuvėje, o paskuii – banke.

Užpuoliką užspeitė aplink buvę žmonės, o galiausiai vyrą sulaikė policija, peršovusi jam koją.

Tyrėjų gauta medžiaga rodo, kad šis vyras buvo gydomas psichiatrijos įstaigoje, bet policija nurodė, kad nebuvo žinoma, jog somalietis buvo islamistinių pažiūrų.

Vis dėlto Bavarijos tarnybos pažymėjo, kad dėl kai kurių veiksnių islamo ekstremizmo motyvas neatmestinas.

Kai kurie įvykio liudininkai pasakojo, kad įtariamasis badydamas žmones šaukė „Allahu akbar“ (arab. „Dievas visų didesnis“). Be to, sulaikytas ir nuvežtas į ligoninę jis kalbėjo apie „džihadą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.