Europos transliuotojų sąjunga suspendavo Baltarusijos valstybinį transliuotoją Dvi Vokietijos institucijos nutraukė veiklą Baltarusijoje

Europos transliuotojų sąjunga (EBU) nuo liepos 1-osios sustabdė Baltarusijos valstybinio transliuotojo „Belteleradiokompanija“ (BTRK) narystę organizacijoje.

Baltarusija žengia gilesnės izioliacijos link.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Baltarusija žengia gilesnės izioliacijos link.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2021, 12:57 PM, atnaujinta Jul 1, 2021, 12:58 PM

Atitinkamas sprendimas buvo priimtas gegužės pabaigoje per Ženevoje įsikūrusios EBU vykdomojo komiteto posėdį.

„Europos transliuotojų sąjunga atidžiai stebi visa, kas vyksta Baltarusijoje dėl žodžio ir žiniasklaidos darbo laisvės pažeidimų. Mes ne kartą kreipėmės į BTRK prašydami ginti pagrindines žiniasklaidos priemonių vertybes – žodžio laisvę ir nepriklausomybę“, – tąsyk rašė EBU savo interneto svetainėje paskelbtame pranešime.

„Atsižvelgdami į visus šiuos įvykius ir aplinkybes, nematome kitos išeities, tik „Belteleradiokompanija“ narystės sustabdymą“, – nurodė EBU.

Dvi Vokietijos institucijos nutraukė veiklą Baltarusijoje

Dvi žinomos Vokietijos švietimo įstaigos nutraukė veiklą Baltarusijoje, nes patyrė autoritarinės valstybės spaudimą, trečiadienį pranešė Vokietijos užsienio reikalų ministerija.

„Mes apgailestaujame dėl Baltarusijos pusės sprendimo“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas apie sprendimą, kuris palietė Goethe's institutą, vokiečių kalbos ir kultūrinių mainų sklaidos instituciją, taip pat Vokietijos akademinių mainų tarnybą (DAAD).

Ministerijos teigimu, Baltarusijos veiksmai buvo atsakas į naujausias Europos Sąjungos sankcijas dėl žmogaus teisių pažeidimų.

„Šis žingsnis dar labiau izoliuos Baltarusiją tarptautiniu mastu“, – sakė ministerijos atstovas.

Šios savaitės pradžioje Baltarusija pasitraukė iš ES Rytų partnerystės programos, o tai reiškia, kad ji nebedalyvaus kovoje su nelegalia migracija ir organizuotu nusikalstamumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.