Rusija pranešė sužlugdžiusi džihadistų atakas Maskvoje ir šalies pietuose

Rusija ketvirtadienį pranešė nukovusi vieną įtariamą džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IV) narį ir dar vieną sulaikiusi, nes jie esą planavo vienu metu surengti atakas Maskvoje ir pietinėje Astrachanės srityje.

 Rusija pranešė sužlugdžiusi džihadistų atakas Maskvoje ir šalies pietuose.  <br>TASS/Scanpix nuotr. 
 Rusija pranešė sužlugdžiusi džihadistų atakas Maskvoje ir šalies pietuose.  <br>TASS/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2021, 5:05 PM

„Vykdydami teroristinės struktūros lyderių nurodymus du Rusijos piliečiai planavo vienu metu surengti išpuolius prieš Maskvos ir Astrachanės srities gyventojus, panaudodami šaunamuosius ginklus ir peilius vietose, kur susirenka daug žmonių“, – sakoma Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) pranešime.

Saugumo tarnyba pranešė, kad užpuolikas Astrachanėje „pasipriešino ginklu“ ir buvo „neutralizuotas atsakomąja ugnimi“, o antrasis užpuolikas buvo sulaikytas Rusijos sostinėje. Pranešime priduriama, kad saugumo pareigūnai per operaciją nenukentėjo.

Patikrinę įtariamųjų gyvenamąsias vietas FSB pareigūnai teigė radę „automatinių ginklų ir šovinių, granatą F-1 bei religinės ekstremistinės literatūros“.

FSB nuolat praneša apie užkardytus teroristų, įskaitant IV, išpuolius.

Rusijos federalinė saugumo tarnyba gruodį pranešė sužlugdžiusi planus surengti ataką, regztus vienos IS šalininkų kuopelės neramioje pietinėje Dagestano respublikoje, ir suėmusi keturis žmones.

2017 metų balandį IS prisiėmė atsakomybę už dviejų kelių policijos pareigūnų nužudymą Astrachanėje, už kelių šimtų kilometrų į šiaurės rytus nuo neramaus Šiaurės Kaukazo regiono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.