Amerikiečiams, padėjusiems C. Ghosnui pasprukti iš Japonijos, gresia iki 3 metų nelaisvės

Japonijos prokurorai penktadienį pareiškė siekiantys beveik trejų metų laisvės atėmimo bausmių amerikiečiams tėvui ir sūnui, kurie kaltinami organizavę įžūlų buvusio automobilių gamintojos „Nissan“ vadovo Carloso Ghosno pabėgimą iš šalies.

Buvęs „Nissan“ vadovas paspruko iš Japonijos, kai buvo paleistas už užstatą laukti teismo dėl keturių kaltinimų finansinėmis machinacijomis.<br>V.Pilkausko asociatyvi nuotr.
Buvęs „Nissan“ vadovas paspruko iš Japonijos, kai buvo paleistas už užstatą laukti teismo dėl keturių kaltinimų finansinėmis machinacijomis.<br>V.Pilkausko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2021, 9:24 AM, atnaujinta Jul 2, 2021, 9:25 AM

Prokurorai Tokijo teisme sakė, kad Michaelui Taylorui prašo skirti 2 metų ir 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, o jo sūnui Peteriui – pustrečių metų nelaisvės.

Buvęs specialiųjų pajėgų narys 60-metis M. Tayloras ir jo 28 metų sūnus Peteris buvo išduoti JAV valdžios Japonijai dėl įtarimų, kad 2019 metų gruodį padėjo buvusiam „Nissan“ vadovui pasprukti iš šalies privačiu lėktuvu.

Iki privataus lėktuvo C. Ghosnas buvo nugabentas pasislėpęs muzikos įrangos transportavimo dėžėje.

Abu kaltinamieji savo kaltę pripažino.

C. Ghosnas šiuo metu kaip tarptautiniu mastu ieškomas asmuo gyvena Libane. Ši šalis nėra pasirašiusi su Japonija dvišalės ekstradicijos sutarties.

Buvęs „Nissan“ vadovas paspruko iš Japonijos, kai buvo paleistas už užstatą laukti teismo dėl keturių kaltinimų finansinėmis machinacijomis. Savo kaltės jis nepripažįsta.

C. Ghosno dingimas privertė raudonuoti japonų pareigūnus, pavadinusius jį „vienu įžūliausių ir geriausiai organizuotų pabėgimų per šių dienų istoriją“.

Kiti C. Ghosno byloje figūruojantys asmenys jau stojo prieš teismą. Tarp jų yra buvęs C. Ghosno padėjėjas Gregas Kelly, Tokijuje teisiamas už savo vaidmenį nedeklaruojant dešimčių milijonų dolerių magnato pajamų.

Turkijos teismas skyrė ketverių metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmes dviem pilotams ir dar vienam mažos privačios oro bendrovės darbuotojui už jų vaidmenį C. Ghosno pabėgime.

C. Ghosnas Turkijoje persėdo į kitą lėktuvą, nuskraidinusį jį į Libaną. Trys turkai buvo apkaltinti dalyvavę sąmoksle neteisėtai pergabenti migrantą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.