Japonijoje per smarkias liūtis nuslinkus nuošliaužai dingo 19 žmonių

Japonijos vidurio pietinėje Šidzuokos prefektūroje 19 žmonių šeštadienį dingo nuslinkus virtinę namų užgriuvusiai žemės nuošliaužai, pranešė pareigūnai.

AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2021, 9:54 AM, atnaujinta Jul 3, 2021, 9:56 AM

Nelaimė įvyko po kelias dienas šį regioną plovusių smarkių liūčių.

Televizijos parodytoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip Atamio mieste dideliu greičiu judantis purvo srautas sugriauna kelis pastatus ir užlieja nuo kalvos šlaito besileidžiantį kelią, o išsigandę žmonės bando pasprukti.

Po šio incidento „19 žmonių saugumas nežinomas“, naujienų agentūrai AFP sakė vienas už reagavimą į gaivalines nelaimes atsakingas Šidzuokos prefektūros pareigūnas.

Gelbėjimo operaciją pradėjusi vietos vyriausybė paprašė kariuomenės pagalbos, pridūrė jis.

Nuošliauža nuslinko apie 10 val. 30 min. vietos (4 val. 30 min. Lietuvos) laiku, sakė vienas Atamio pareigūnas. Jis nurodė, kad „keli namai buvo nušluoti“, o dar apie 200 liko be elektros.

Didžiąją dalį Japonijos šiuo metu apėmęs lietingasis metų laikas, per kurį šalyje dažnai įvyksta potvynių ir žemės nuošliaužų. Iškilus gaivalinių nelaimių grėsmei pavojingose teritorijose gyvenantiems žmonėms neretai nurodoma evakuotis.

Iki šeštadienio vidurnakčio Atamyje per dvi paras prilijo 313 milimetrų. Šis kritulių kiekis yra didesnis nei viso liepos mėnesio norma – 242,5 milimetro, nurodė visuomeninis transliuotojas NHK.

Atamis yra maždaug už 90 km nuo Tokijo ir garsėja kaip karštųjų versmių kurortas.

Greitojo geležinkelio „Shinkansen“ traukiniai, kursuojantys tarp Tokijo ir Osakos, taip pat paveiktose vietovėse važinėjantys vietos traukiniai dėl smarkių liūčių buvo laikinai sustabdyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.