Somalio sostinėje per „al Shabaab“ išpuolį arbatinėje žuvo 10 žmonių

Somalio sostinėje Mogadiše per džihadistų grupuotės „al Shabaab“ mirtininko išpuolį sausakimšoje arbatinėje žuvo 10 žmonių, o dar dešimtys buvo sužeisti, šeštadienį pranešė vyriausybė.

„Al Shabaab“, siekianti nuversti tarptautinės bendrijos remiamą vyriausybę Mogadiše, nuolat atakuoja vyriausybės ir civilinius taikinius sostinėje.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
„Al Shabaab“, siekianti nuversti tarptautinės bendrijos remiamą vyriausybę Mogadiše, nuolat atakuoja vyriausybės ir civilinius taikinius sostinėje.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2021, 6:27 PM

Išpuolis prieš arbatinę netoli gerai saugomų vyriausybės institucijų buvo įvykdytas penktadienį vakare.

Sprogdintojas su mirtininko liemene susisprogdino netoli viešbučio „Juba“, kai vietos arbatinėje buvo daug žmonių, sakoma Informacijos, kultūros ir turizmo ministerijos pranešime.

Jame nurodoma, kad išpuolį įvykdė su „al Qaeda“ susijusi „al Shabaab“.

Grupuotė greit prisiėmė atsakomybę ir paskelbė, kad „žuvo 15 elementų iš vyriausybinės žvalgybos, policijos ir sukarintų pajėgų, o dar 22 buvo sužeisti“.

Šaltiniai naujienų agentūrai AFP sakė, kad išpuolis įvykdytas už kelių šimtų metrų nuo Somalio žvalgybos agentūros būstinės.

Pasak šaltinių, minimoje arbatinėje dažnai lankosi Somalio saugumo pajėgų nariai.

„Al Shabaab“, siekianti nuversti tarptautinės bendrijos remiamą vyriausybę Mogadiše, nuolat atakuoja vyriausybės ir civilinius taikinius sostinėje.

Grupuotė iki 2011 metų kontroliavo Mogadišą, bet tada ją išstūmė Afrikos Sąjungos (AS) pajėgos. Šiuo metu „Al Shabaab“ kontroliuoja dalį šalies kaimiškųjų teritorijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.