Haityje nukritus privačiam lėktuvui žuvo šeši žmonės

Šeši žmonės, įskaitant du amerikiečius misionierius, žuvo į pietvakarius nuo Haičio sostinės Port o Prenso sudužus privačiam lėktuvui, šeštadienį pranešė vietos institucijos.

Lėktuvas sudužo kartu su šešiais juo skridusiais žmonėmis.<br>REUTERS/Scanpix asociatyvi nuotr.
Lėktuvas sudužo kartu su šešiais juo skridusiais žmonėmis.<br>REUTERS/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2021, 11:08 AM, atnaujinta Jul 4, 2021, 11:09 AM

Orlaivis pakilo iš Port o Prenso oro uosto penktadienį 18.57 val. vietos laiku (šeštadienį 01.57 val. Lietuvos laiku) ir maždaug po valandos turėjo nusileisti Žakmelyje, įsikūrusiame pietinėje Haičio pakrantėje, pranešė Nacionalinė civilinės aviacijos tarnyba.

„Lėktuvas sudužo kartu su šešiais juo skridusiais žmonėmis“, – sakoma tarnybos pranešime apie incidentą.

Haičio Vesto departamento civilinės saugos koordinatorius Gutenbergas Destinas naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad visi šeši orlaiviu skridę žmonės žuvo.

Avarijos priežastis kol kas nėra žinoma.

JAV įsikūrusi misionierių organizacija „Gospel to Haiti“ savo „Facebook“ paskyroje pranešė, kad tarp aukų buvo du amerikiečiai – 35 metų Trentas Hostelteris ir 43 metų Johnas Milleris.

Jie buvo didesnės grupės, keliavusios dviem lėktuvais, nariais. Pirmuoju lėktuvu skrido T. Hostelterio žmona ir vaikai.

„Kai antrasis lėktuvas nepasirodė, visi labai sunerimo ir netrukus sužinojo, kad lėktuvas dingo kažkur netoli Leogano“, – pranešė organizacija.

„Buvo suformuota ir išsiųsta paieškos grupė, kuri anksti ryte aptiko lėktuvą ir patvirtino, jog visi šeši žmonės, įskaitant Trentą ir Johną, žuvo“, – priduriame pranešime.

T. Hostetleris ir jo žmona dirbo organizacijoje, o J. Milleris neseniai tapo savanoriu, rašoma sutelktinio finansavimo platformos „GoFundMe“ paskyrose, sukurtose siekiant surinkti lėšų jų šeimų palaikymui.

Ginkluotoms grupuotėms kontroliuojant pagrindinį sausumos kelią nuo Port o Prenso iki pietinės Haičio pusės, užsakomieji skrydžiai į Žakmelį darosi vis populiaresni tarp nedaugelio Haičio gyventojų, kurie gali sau leisti keliauti tokiu būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.