Sueco kanale įstrigęs konteinerių laivas „Ever Given“ bus „paleistas“ liepos 7-ąją

Milžiniškam konteinerių laivui „Ever Given“, kuris kovo mėnesį šešias dienas užblokavo laivybą Sueco kanalu, ir dėl to buvo areštuotas patirtiems nuostoliams išsireikalauti, liepos 7-ąją s bus leista išplaukti, sekmadienį pranešė Sueco kanalo administracija.

Laivas „Ever Given“ Sueco kanale buvo areštuotas dėl to, kad jo savininkai nesumokėjo 900 mln. JAV dolerių kompensacijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Laivas „Ever Given“ Sueco kanale buvo areštuotas dėl to, kad jo savininkai nesumokėjo 900 mln. JAV dolerių kompensacijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-04 22:39

„Liepos 7 dieną numatytas susitarimo tarp Sueco kanalo ir „Ever Given“ valdančios bendrovės pasirašymas. Iškart po to, šiam laivui bus leista išplaukti“, – teigiama pranešime.

Laivas „Ever Given“ buvo areštuotas dėl to, kad jo savininkai nesumokėjo 900 mln. JAV dolerių kompensacijos.

Japonijos bendrovei „Shoei Kiseno Kaiša“ priklausantis, Taivano valdomas ir su Panama vėliava plaukęs laivas kovo 23 dieną užplaukė ant seklumos, užblokuodamas itin svarbią pasaulinės prekybos arteriją. Egipto darbuotojams ir tarptautinių gelbėjimo specialistams užtruko beveik savaitę patraukti laivą nuo seklumos.

Laivininkystės žurnalas „Lloyd's List“ skelbė, kad incidentas per dieną sulaikydavo maždaug 9,6 mlrd. dolerių (8,15 mlrd. eurų) vertės krovinių, gabenamų tarp Azijos ir Europos.

Kanalas yra ekonomiškai gyvybiškai svarbus Egiptui, kuris prarado 12-15 mln. JAV dolerių pajamų už kiekvieną vandens kelio blokavimo dieną, teigia kanalo valdyba.

Sueco kanalo administracijos tvirtinimu, pagal Izmailijos ekonominio teismo priimtą teismo sprendimą, 900 mln. JAV dolerių kompensacijos suma buvo apskaičiuota atsižvelgiant į „įstrigusio laivo padarytus nuostolius, taip pat plukdymo ir priežiūros išlaidas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.