Rytų Ukrainoje per separatistų atakas žuvo du kariai

Du Ukrainos vyriausybės pajėgų kariai žuvo ir dar keturi buvo sužeisti per prorusiškų separatistų atakas karo krečiamoje šalies rytinėje dalyje, pirmadienį pranešė kariuomenė.

 Rytų Ukrainoje per separatistų atakas žuvo du kariai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rytų Ukrainoje per separatistų atakas žuvo du kariai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2021, 10:02 PM

Ukrainos kariuomenė su prorusiškais separatistais rytinėse Donecko ir Luhansko srityse kovoja nuo 2014 metų. Konfliktas kilo po tų metų kovą Rusijos įvykdytos Krymo pusiasalio aneksijos ir jau pareikalavo per 13 tūkst. gyvybių.

Per „Facebook“ pirmadienį paskelbtame kariuomenės pranešime sakoma, kad separatistai per pastarąją parą surengė šešias atakas, naudodami raketinius granatsvaidžius ir sunkiuosius kulkosvaidžius.

„Vienas Jungtinių pajėgų karys patyrė mirtinų sužalojimų“, – sakoma pranešime. Priduriama, kad dar vienas karys buvo sužeistas.

Ukrainos karo medikų dalinys paskelbė atskirą pranešimą feisbuke. Jame sakoma, kad žuvęs medikas vadovavo priešakinės linijos medicinos centrui

Vėliau pirmadienį kariuomenė pranešė, kad per kitus išpuolius žuvo dar vienas karys ir trys buvo sužeisti.

Po palyginti ramių 2020-ųjų šių metų pradžioje kovos paaštrėjo, o balandį Rusija sutelkė 100 tūkst. karių prie Ukrainos sienos ir Kryme. Dėl šių veiksmų Maskva sulaukė NATO perspėjimų.

Nors Maskva vėliau paskelbė, kad pajėgos, dalyvavusios pratybose prie Ukrainos sienų, atitrauktos, tiek Vašingtonas, tiek Kijevas sako, kad šis atitraukimas buvo riboto pobūdžio.

Nuo metų pradžios per šį konfliktą žuvo mažiausiai 40 ukrainiečių karių, o per visus  2020 metus – 50. Prorusiški separatistai sako netekę maždaug 30 kovotojų. 

Kijevas ir Vakarai kaltina Rusiją remiant separatistus kariais ir ginklais. Maskva kaltinimus neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?