Rusija tikina, kad Juodojoje jūroje perėmė JAV lėktuvą

Rusijos valstybinė naujienų agentūra TASS praneša, kad antradienio vakarą Rusijos naikintuvai „Su-30“ perėmė virš Juodosios jūros skridusį JAV karinių oro pajėgų patrulinį orlaivį „Boeing P-8 Poseidon“. Apie tai trečiadienį žurnalistams pranešė Rusijos Federacijos nacionalinis gynybos valdymo centras.

 Pranešama, kad rusų naikintuvai perėmė amerikiečių lėktuvą, nes jis neva skrido Rusijos oro erdvės link.   <br> TASS/Scanpix nuotr.
 Pranešama, kad rusų naikintuvai perėmė amerikiečių lėktuvą, nes jis neva skrido Rusijos oro erdvės link.   <br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2021, 5:43 PM

Rusijos oro erdvės kontrolė aptiko oro taikinį, artėjantį prie valstybės sienos. Jam identifikuoti iš Juodosios jūros laivyno karo aviacijos ir oro gynybos tarnybos buvo pakelti naikintuvai Su-30. „Rusijos naikintuvų įgulos atpažino oro taikinį kaip orlaivį „Boeing P-8 Poseidon“ ir palydėjo jį virš Juodosios jūros“, – pažymėjo centras.

Pranešama, kad rusų naikintuvai perėmė amerikiečių lėktuvą, nes jis neva skrido Rusijos oro erdvės link. JAV šios informacijos kol kas nekomentavo.

Dabar Juodojoje jūroje vyksta JAV ir Ukrainos karinės pratybos „Sea Breeze 2021“. Šiose pratybose dalyvauja 32 karo laivai, 40 lėktuvų, 18 specialiųjų ir narų operacijų būrių, 5 tūkst. karių iš NATO valstybių ir Aljanso partnerių.

Pagrindiniai jų dalyviai yra Ukraina, JAV, Kanada, Jungtinė Karalystė, Nyderlandai, Rumunija, Bulgarija, Graikija, Turkija ir Latvija.

Boeing P-8 Poseidon yra kovos su povandeniniais laivais orlaivis, galintis atlikti ir patruliavimo funkcijas. Jį eksploatuoja kelios NATO šalys, įskaitant Jungtines Valstijas. Jo skrydžio nuotolis – daugiau kaip 8 tūkst. km. Jis gali naudoti įvairius priešlaivinius ir priešlaivinius ginklus, įskaitant raketas „Harpoon“.

Birželio 23 dieną Rusija paskelbė, kad Juodojoje jūroje, netoli aneksuoto Krymo pusiasalio, į Jungtinės Karalystės eskadrinį minininką „HMS Defender“ paleido įspėjamųjų šūvių. Jungtinė Karalystė tai paneigė.

Rusija tikina, kad britų karo laivas įplaukė į jos teritorinius vandenis, tačiau Jungtinė Karalystė nepripažįsta Krymo aneksijos, todėl nelaiko šių vandenų Rusijos teritorija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.