Baltarusijoje – reikalavimas nutraukti „nepriklausomos žiniasklaidos naikinimą“

Baltarusijos žurnalistų asociacija (BŽA) dėl šalyje susidariusios padėties ketvirtadienį paskelbė pareiškimą, kuriame reikalauja nutraukti „nepriklausomos žiniasklaidos naikinimą“.

Aliaksandras Lukašenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Aliaksandras Lukašenka.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2021, 6:28 PM

„BŽA atkreipia dėmesį į tai, kad prisidengdama kova su ekstremizmu valdžia bando sunaikinti nepriklausomą Baltarusijos žiniasklaidą“, – sakoma pareiškime, paskelbtame BAŽ interneto svetainėje.

Baltarusijos žurnalistų asociacija taip pat reikalauja „nutraukti žodžio laisvės naikinimą Baltarusijoje“.

„Represijų, nukreiptų prieš nepriklausomą žiniasklaidą ir žurnalistus, rezultatas bus priešingas tam, kurio tikisi jų iniciatoriai. Visuomenė vietoje patikrintos ir atitinkamai pagal žurnalistinės etikos normas pateiktos informacijos skaitys medžiagą, kuri net neatitinka minimalių profesinių standartų“, – nurodė BAŽ.

Anksčiau ketvirtadienį buvo pranešta apie opozicijos laikraščio „Naša Niva“ interneto svetainės užblokavimą. Leidinio redakcija informavo, kad sulaikytas vyriausiasis redaktorius Jehoras Marcinovičius, atliekamos kratos darbuotojų namuose.

Taip ketvirtadienį Baltarusijos laikraščiai „Intex-press“, „Brestkaja gazeta“ ir naujienų svetainė orsha.eu pranešė apie saugumo struktūrų darbuotojų apsilankymą jų redakcijose. Portalo vyriausiasis redaktorius Iharas Kazmerčakas buvo suimtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.