Buvusi B. Gateso žmona po dvejų metų pasitrauks iš jųdviejų labdaros fondo, jeigu jiems nepavyks dirbti kartu

Melinda Gates po dvejų metų pasitrauks iš labdaros fondo, kuriam ji vadovauja kartu su buvusiu vyru Billu Gatesu, jeigu jie nuspręs, kad tolesnis bendras darbas yra neįmanomas. Tai trečiadienį pranešė fondo vykdomasis direktorius Markas Suzmanas.

REUTERS/Scanpix nuotr.
REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2021, 9:15 AM, atnaujinta Jul 8, 2021, 9:17 AM

Pasak jo, gegužės pradžioje apie skyrybas informavę sutuoktiniai laikėsi įsipareigojimo visavertiškai dalyvauti fondo veikloje. „Per du pastaruosius dešimtmečius Billas ir Melinda užaugino fondą, kurį jie dažnai vadina savo ketvirtuoju vaiku“, – pažymėjo M. Suzmanas.

„Tačiau jie susitarė, jog jei po dvejų metų kuris nors iš jų nuspręs, kad nebegali tęsti bendro darbo, Melinda pasitrauks iš fondo kopirmininkės ir globėjos pareigų“, – pareiškė M. Suzmanas. Anot vykdomojo direktoriaus, buvusi korporacijos „Microsoft“ įkūrėjo žmona privačia tvarka gaus iš jo lėšų savarankiškai labdaringai veiklai.

Billo ir Melindos Gatesų fondo vadovybė nusprendė padidinti jo globėjų skaičių. Birželio pabaigoje globėjo pareigų atsisakė Amerikos holdingo „Berkshire Hathaway“ vadovas Warrenas Buffettas.

Gatesai nuo 2000 metų vadovauja labdaros fondui, kuris iki 2019 metų imtinai įvairiems projektams jau skyrė per 54 mlrd. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.