JAV paskelbė sankcijas 34 subjektams dėl ryšių su Kinija, Rusija ir Iranu

Jungtinės Valstijos penktadienį paskelbė sankcijas 34 įmonėms ir kitiems subjektams, susijusiems su Kinijos kariuomene ir politika musulmonų uigūrų tautinės mažumos atžvilgiu, taip pat už eksporto į Rusiją ir Iraną palengvinimą.

 JAV paskelbė sankcijas 34 subjektams dėl ryšių su Kinija, Rusija ir Iranu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 JAV paskelbė sankcijas 34 subjektams dėl ryšių su Kinija, Rusija ir Iranu.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2021, 10:47 PM

Sankcijos įvedamos „už jų dalyvavimą ar galimą įsitraukimą į veiklą, prieštaraujančią JAV užsienio politikai ir nacionalinio saugumo interesams“, sakoma Prekybos departamento pranešime.

Keturiolika šių subjektų yra įsikūrę Kinijoje ir prisideda prie komunistinės valdžios represinės politikos uigūrų ir kitų tautinių mažumų atžvilgiu šiaurės vakariniame Sindziango regione, kur, pasak pareiškimo, Pekinas „toliau vykdo genocidą ir nusikaltimus žmoniškumui“.

Dar penkios į sąrašą įtrauktos įmonės padėjo Kinijos kariuomenei įsigyti lazerių ir kitų modernių technologijų, Pekinui siekiant modernizuoti savo kariuomenę.

Aštuoni subjektai į sankcijų sąrašą įtraukti už JAV technologijų eksportą į Iraną, nurodė Prekybos departamentas, o penki – už ryšius su Rusijos kariuomene.

„Mes ir toliau agresyviai kontroliuosime eksportą, kad vyriausybės, bendrovės ir privatūs asmenys atsakytų už bandymą gauti prieigą prie JAV kilmės produktų, [naudojamų] ardomajai veiklai tokių šalių kaip Kinija, Iranas ir Rusija“, – nurodė JAV prekybos sekretorė Gina Raimondo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.