Kamčiatkoje surastos visos lėktuvo An-26 katastrofos aukos

Kamčiatkoje surasti visų 28 lėktuvo An-26 katastrofos aukų – keleivių ir įgulos narių – palaikai, penktadienį pranešė regiono sanitarinės aviacijos tarnyba.

Kamčiatkoje surasti visų 28 lėktuvo An-26 katastrofos aukų palaikai.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Kamčiatkoje surasti visų 28 lėktuvo An-26 katastrofos aukų palaikai.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2021, 12:00 PM, atnaujinta Jul 9, 2021, 12:01 PM

„Pradiniais duomenimis, surasti visų lėktuve buvusių žmonių palaikai. Jie bus nusiųsti ekspertizei“, – sakė tarnybos atstovas.

19 žmonių palaikai buvo surasti pirmosiomis paromis po antradienį įvykusios katastrofos, o likusiųjų – penktadienį, gelbėtojams išsilaipinus prie lėktuvo nuolaužų sopkos šlaite.

Kiek anksčiau buvo pranešta, kad surasta sudužusio lėktuvo viena iš „juodųjų dėžių“. Pasak Palanos gyvenvietės administracijos atstovo, iš pažiūros ji neatrodo nukentėjusi.

Antroji „juodoji dėžė“ taip pat surasta, bet ji yra smarkiai apgadinta, „trūksta informacijos apdorojimo ir saugojimo bloko“, vėliau sakė vietos administracijos atstovas. Patikslintais duomenimis, savirašis surastas vandenyje.

Ryšys su bendrovei „Kamčiatskoe aviapredprijatije“ priklausančiu orlaiviu, antradienį pakilusiu iš Kamčiatkos Petropavlovsko, nutrūko likus maždaug 10 minučių iki planuoto nusileidimo Palanos gyvenvietės oro uoste. Kaip pranešama, meteorologinės sąlygos tuo metu buvo nepalankios – oro uosto apylinkėse tvyrojo rūkas ir žemi debesys.

Daug lėktuvo fragmentų yra vandenyje. Paieškos operacija tęsiama.

Dėl lėktuvo katastrofos iškelta baudžiamoji byla. Liepos 7–9 dienomis Kamčiatkos krašte paskelbtas gedulas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.