Švedijoje sudužus nedideliam lėktuvui žuvo 9 žmonės

Švedijoje ketvirtadienį sudužus nedideliam lėktuvui, naudotam šuoliams su uždelstiniu parašiuto išskleidimu, žuvo visi devyni juo skridę žmonės, pranešė policija ir gelbėtojai.

Lėktuvas sudužo kartu su<br>REUTERS/Scanpix asociatyvi nuotr.
Lėktuvas sudužo kartu su<br>REUTERS/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-09 08:47, atnaujinta 2021-07-09 08:49

Propelerinis lėktuvas „DHC-2 Turbo Beaver“ sudužo netoli Erebru miesto oro uosto, maždaug 160 km į vakarus nuo Stokholmo.

Švedijos jungtinio gelbėjimo koordinavimo centro (JRCC) pareigūnai lėktuvo nuolaužas aptiko šalia vieno iš orlaivių kilimo ir tūpimo takų, sakė JRCC prižiūrinčios Švedijos laivybos administracijos atstovas Carlas-Johanas Linde.

Lėktuvas, kuriame buvo aštuoni parašiutininkai ir pilotas, bandė pakilti, bet nukrito ir užsidegė, tačiau avarijos priežastis dar neaiški, sakė policija.

„Tai labai rimtas nelaimingas atsitikimas. Visi... lėktuve buvę žmonės žuvo“, – rašoma Švedijos policijos interneto svetainėje.

Šalies premjeras Stefanas Lofvenas socialiniame tinkle „Twitter“ išreiškė užuojautą aukų artimiesiems.

2019 metais devyni žmonės žuvo lėktuvui su parašiutininkais netrukus po pakilimo nukritus netoli Umeo Švedijos šiaurės rytuose. Tyrimas parodė, kad lėktuvas buvo netinkamai pakrautas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.