„Tai buvo tyčinė žmogžudystė“: po 59 žmonių gyvybes nusinešusio gaisro sulaikytas fabriko savininkas

Bangladešo policija šeštadienį dėl kaltinimų nužudymu sulaikė fabriko, kuriame per gaisrą žuvo 52 žmonės, savininką.

Policija pranešė, kad maisto fabriko savininkas ir keturi jo sūnūs atsidūrė tarp aštuonių asmenų, sulaikytų dėl gaisro.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Policija pranešė, kad maisto fabriko savininkas ir keturi jo sūnūs atsidūrė tarp aštuonių asmenų, sulaikytų dėl gaisro.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-10 15:16

Be to, paaiškėjo, kad tarp įmonės darbuotojų buvo vos 11 metų vaikų.

Policija pranešė, kad maisto fabriko savininkas ir keturi jo sūnūs atsidūrė tarp aštuonių asmenų, sulaikytų dėl gaisro, kuris kilo ketvirtadienį ir siautėjo ilgiau nei parą.

Buvo pradėtas atskiras tyrimas dėl vaikų darbo išnaudojimo.

Narajangandžo rajono, kuriame įsikūrusi gamykla, policijos viršininkas Jayedulas Alamas sakė, kad gaisro metu metu įėjimas buvo užrakintas, o gamykloje darbas vyko pažeidžiant daugybę priešgaisrinių ir kitų saugos taisyklių.

„Tai buvo tyčinė žmogžudystė“, – naujienų agentūrai AFP teigė policijos vadovas.

Gelbėjimo tarnyba pramoniniame Rupgandžo mieste netoli Dakos įsikūrusio fabriko „Hashem Food and Beverage“ trečiajame aukšte aptiko 48 kūnus.

Priešgaisrinės tarnybos atstovas žurnalistams teigė, kad pagrindinių laiptų išėjimo durys buvo užrakintos. Pastate taip pat buvo laikomos labai degios cheminės medžiagos ir plastikas.

Darbo ministras Monnujanas Sufianas sakė, kad buvo pradėti tyrimai dėl vaikų darbo gamykloje.

M. Sufianas nurodė naujienų agentūrai AFP, kad ligoninėje kalbėjo su dviem likusiais gyvais 14-mečiais.

Viena moteris teigė, kad jos vienuolikmetis sūnėnas dirbo gamykloje ir yra dingęs be žinios, o giminaičiai baiminasi, kad jis galėjo žūti.

Vyriausybė yra pažadėjo imtis darbo rinkos reformų po „Rana Plaza“ katastrofos 2013 metais, kai sugriuvus devynių aukštų kompleksui žuvo daugiau nei 1,1 tūkst. žmonių.

Visgi nuo to laiko įvyko virtinė gaisrų ir kitų nelaimių. 2019 metų vasario mėnesį mažiausiai 70 žmonių žuvo per gaisrą Dakoje, kai užsiliepsnojo patalpose neteisėtai laikytos cheminės medžiagos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.