Neeilinis incidentas Aliaskos padangėse: paauglys bandė sudaužyti keleivinį lėktuvą

Mažo lėktuvo, skrendančio į smulkios Vakarų Aliaskos bendruomenės oro uostą, keleivis bandė užbaigti savo ir kitų keleivių gyvenimą, kai perėmė lėktuvo valdymą ir nukreipė jį stačiai į žemę, kol pilotas galiausiai sugebėjo atgauti kontrolę ir saugiai nuleisti orlaivį, pranešė Aliaskos valstijos kariuomenės kariai.

Incidentas įvyko trečiadienį skrydžio tarp Betelio ir Aniako miestu metu. (Asociatyvi nuotr.)<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Incidentas įvyko trečiadienį skrydžio tarp Betelio ir Aniako miestu metu. (Asociatyvi nuotr.)<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2021, 3:00 PM, atnaujinta Jul 10, 2021, 3:37 PM

Incidentas įvyko trečiadienį skrydžio tarp Betelio ir Aniako miestų metu. Paauglys pasakojo, kad bandė nusprendė užbaigti gyvenimą dar būnant lėktuve bei nurodė, kad anksčiau yra kalbėjęs apie tai su sveikatos pareigūnais, tačiau manė, kad tai nepadėjo.

„Cessna Caravan“ lėktuve skrido šeši žmonės, visos penkios keleivių vietos buvo užimtos, sakė Austin McDaniel, kariuomenės atstovas spaudai. Lėktuvas saugiai nusileido Aniake, o aštuoniolikmetis buvo areštuotas.

A.McDanielis pasakojo, kad paauglys „paprašė, kad pilotas skrydžio pradžioje paklausė ar galėtų valdyti lėktuvą, ir vėliau paprašė atsisėsti į neužimtą antrojo piloto vietą. Abu prašymus pilotas atmetė.“

A.McDanielis teigė, kad lėktuvas neturi jokios pertvarkos tarp keleivių ir pilotų vietų. Aliaskoje tokio tipo orlaiviams barjerai nėra būdingi, sakė jis.

Incidento metu lėktuvas leidosi ir buvo maždaug už 8 kilometrų nuo oro uosto.

Lakūnas Joshua Kerschas patvirtino, kad likus skristi 16 kilometrų prie jo priėjo paauglys ir paklausė, ar jis galėtų pavaldyti lėktuvą, pilotas nesutiko. Maždaug po 8 kilometrų, J.Kerschas pajuto, kaip lėktuvo vairalazdė pasviro į priekį ir pamatė vyrą persisverusį virš antrojo piloto sėdynės. Jis teigė, kad jaunuolis bandė nukreipti lėktuvą į žemę.

S.Kerschas sakė, kad bijojo ir jaudinosi dėl kitų laive esančių žmonių, tačiau teigė, kad didžiausias jo rūpestis buvo išlaikyti lėktuvo kontrolę.

Keleivė Alice Samuelson tikino, kad vyras jaudinosi prieš lipdamas į lėktuvą.

Per incidentą moteris sugriebė jaunuolį, kai pilotas nustūmė jį nuo valdymo įtaisų ir tada keleiviai jį laikė prispaudę.

Parengta pagal NBC inf. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.