Populiaraus žaidimo kasetė aukcione parduota už 870 tūkst. JAV dolerių

Niekada nenaudota žaidimo „Zeldos legenda“ (angl. The Legend of Zelda) kasetė, skirta senajai „Nintendo NES“ konsolei, buvo parduota už rekordinę 870 tūkst. JAV dolerių (733 tūkst. eurų) sumą, sakoma aukcionų namų „Heritage Auctions“ penktadienį paskelbtame pranešime.

Balandį panaši 1986 metų žaidimo „Super Mario Bros“ kasetė buvo parduota už 660 tūkst. JAV dolerių, skelbia aukciono namai. (Asociatyvi nuotr.)<br>AFP/Scanpix nuotr.
Balandį panaši 1986 metų žaidimo „Super Mario Bros“ kasetė buvo parduota už 660 tūkst. JAV dolerių, skelbia aukciono namai. (Asociatyvi nuotr.)<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2021, 4:27 PM

Kasetė, pagaminta 1987 metais, yra neišpakuota, originalioje pakuotėje.

Balandį panaši 1986 metų žaidimo „Super Mario Bros“ kasetė buvo parduota už 660 tūkst. JAV dolerių, skelbia aukciono namai.

Žaidimo kasetė pavadinta „šedevru“ 443 lotų aukcione, vykstančiame iki sekmadienio, naujienų agentūrai AFP teigė Dalase įsikūrusios bendrovės atstovas spaudai Ericas Bradley.

Aukciono namai neatskleidė pirkėjo tapatybės.

„Zeldos legenda“, siūlantis nuotykius, veiksmą ir tyrinėjimus stebuklingoje visatoje, yra vienas garsiausių visų laikų vaizdo žaidimų ir vienas žinomiausių „Nintendo“ produktų.

Pastaruoju metu senieji žaidimai tampa vis populiaresni tarp kolekcionierių, o „senosios mokyklos“ konsolių ir kasečių kainos aukcionuose auga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?