Kremlius: Rusijos ir JAV vadovai pasirengę drauge veikti prieš kibernetinius nusikaltėlius

Jungtinės Valstijos neperdavė jokių konkrečių duomenų, susijusių su kibernetiniais nusikaltėliais, bet Rusijos ir JAV prezidentai išreiškė pasirengimą šioje srityje veikti drauge, paskelbė Kremlius.

Rusijos ir JAV prezidentai išreiškė pasirengimą šioje srityje veikti drauge .<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos ir JAV prezidentai išreiškė pasirengimą šioje srityje veikti drauge .<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2021, 2:42 PM

Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pirmadienį žurnalistams sakė, kad rusai po Ženevoje įvykusio viršūnių susitikimo akcentavo būtinybę teikti tikslią informaciją ir atilikti tikslius veiksmus, taip pat ir minimus rusų bei amerikiečių 1999 metų susitarime dėl savitarpio pagalbos baudžiamosiose bylose.

„Kol kas jokios tokios detalios informacijos neperduota. Vis dėlto abu prezidentai akcentavo norą veikti drauge ir pratęsti konsultacijų dėl kibernetinio saugumo mechanizmą, jau iš esmės pradėjusį veikti“, – sakė D. Peskovas.

Pasak jo, pagal minėtą susitarimą kontaktinės žinybos yra Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) ir Rusijos Generalinė prokuratūra, dokumente tiksliai apibūdinta, kokie duomenys turi būti teikiami.

„Iš esmės prezidentas Putinas kalbėjo, kad turime pasitelkti šios sutarties, tos pačios teisinės bazės, kurią turi mūsų valstybės, nuostatas“, – pažymėjo jis.

Anksčiau JAV prezidento Joe Bideno, kuris su V. Putinu Ženevoje susitiko birželio viduryje, administracija pareiškė, kad Rusijai ne kartą perduota konkrečių prašymų dėl kibernetinių nusikaltėlių, veikiančių, kaip teigiama, iš Rusijos teritorijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.